SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaista valmentajaa epäillään hyväksikäytöstä
  • Toimitus

Suomalaista valmentajaa epäillään hyväksikäytöstä

julkaistu: 03.01.2019 13:12

Suomalaiset jalkapalloihmiset hieraisivat tänään silmiään, kun Suomen Palloliiton sivuilla oli julkaistu tiedote, jonka mukaan Hyvinkään Palloseurassa tietoon on saatettu epäily seuran työntekijän seuran alaikäiseen urheilijaan kohdistamasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Asia on saatettu poliisin tietoon ja teosta epäilty viisikymppinen mies on pidätetty eilen keskiviikkona. Seura on myös purkanut jo miehen työsuhteen, joten hän ei enään valmenna kyseisessä seurassa. Uhrin ikää poliisi ei suostunut tarkemmin kommentoimaan.

– Hyvinkään Palloseura on hoitanut asiaa tiiviissä yhteistyössä poliisin ja Palloliiton kanssa. Myös Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on ollut tietoinen tutkinnasta ja sen etenemisen vaiheista. Epäiltyä henkilöä kohtaan on käynnistetty kurinpitomenettely, jonka ajan hän on suljettu kaikesta jalkapallotoiminnasta. Jatkotoimenpiteistä päätetään viranomaiskäsittelyn ja kurinpitomenettelyn jälkeen.

Tiedotteessa painotetaan myös, että Hyvinkään Palloseura ja Suomen Palloliitto eivät hyväksy sukupuolista tai seksuaalista häirintää tai hyväksikäyttöä missään muodossa. Molemmat yhteisöt ovat sitoutunut ennaltaehkäisemään ja madaltamaan kynnystä puuttua epäasialliseen käytökseen urheilun parissa.

Tiedotteen mukaan jalkapalloyhteisö ei vaikene vaikeistakaan asioista. Tiedotteen lopusssa kerrotaan myös, että jatkossa asian tiedottamisesta vastaa poliisi.

(Kuva: Jaakko Stenroos/All Over Press)