SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaisilla superpäivä Australian Openissa
  • Toimitus

Suomalaisilla superpäivä Australian Openissa

julkaistu: 23.01.2019 09:43

Viime yö oli suomalaisella tenniksen seuraajalla keskivertoa kiinnostavampaa aikaa, kun kaksi suomalaista kamppailivat jatkopaikasta Australian Avoimessa tennisturnauksessa. Ensimmäisenä suomalaisista oli tulessa Henri Kontinen, joka parinsa John Peersin kanssa taisteli pääsystä miestän nelinpelin välieräotteluun.

Kontisen ja Peersin vastustajina puolivälierissä olivat turnauksesa kolmanneksi sijoitettu pari Jamie Murray ja Bruno Soares. Kontinen ja Peers veivät ottelua heti alkutahdeista asti antaen koko ottelussa vastustajilleen ainoastaan yhden murtopallon.

Ensimmäisen erän ratkaisu nähtiinkin oikeastaan ja ottelun toisessa syöttövuorossa, kun Kontinen ja Peers mursivat vastustajiensa syötön ja karkasivat omien syöttövuorojensa avulla jo 3-0 johtoon. Erä merkattiinkin lopulta miehille lukemin 6-3.

Toisessa erässä sama tahti jatkui. Suomalai-australialainen pari vei pelillisesti ottelua ja murtopallot kirjattiinkin Kontisen ja Peersin eduksi lukemin 5-1. Erä kulki kuitenkin tasatilanteessa aina lukemiin 4-4 saakka, kunnes Kontinen ja Peers onnistuivat syötönmurrossaan ja siirtyivät 5-4 johtoon. Tämän jälkeen oman syötön pitäminen riitti otteluvoittoon. Voitto sinetöityi lopulta toiseen ottelupalloon ja erä Kontiselle ja Peersille luvuin 6-4 ja koko ottelu 2-0 (6-3, 6-4)

Myös Otto Virtanen jatkoon – Edessä puolivälierät

Poikien turnauksessa taisteltiin vasta pääsystä puolivälieriin. Poikien turnauksessa kolmanneksi sijoitettu suomalainen Otto Virtanen sai varhain aamulla Suomen aikaan hollantilaista Lodewijk Weststratea vastaan.Ottelu alkoikin Virtasen osalta varsin nihkeästi, sillä heti ensimmäinen syöttövuoro päättyi hollantilaisen syötön murtoon.

Kun toisessakin Virtasen syöttövuorossa oli Weststratella kolme murtopalloa näytti jo siltä, että ottelu alkaa kääntymään hollantilaisen suuntaan. Virtanen kuitenkin selvisi näistä murtopalloista ja ottikin tämän jälkeen erän omaan komentoonsa. Tämän jälkeen Virtanen ei antanutkaan vastustajalleen loppu erässä ainuttakaan murtopalloa ja kun suomalainen mursi vielä Weststraten kolmannen ja viidennen syöttövuoron, niin erä kirjattiin Virtaselle lukemin 6-4

Toisen erän alku olikin sitten todella hermostunutta tekemitä jälleen molemmilta pelaajilta. Erä aloitettiinkin kolmella syötönmurrolla, joista kaksi merkattiin hollantilaisen eduksi. Tämän jälkeen Virtanen sai jälleen omasta tekemisestään kiinni ja mursikin vielä Weststraten kolmannen syöttövuoron tasottaessaan erän lukemiin 3-3.

Erän jatkuessa ei syötönmurtoja nähty ja ottelu eteni lukemissa 6-6 tie-break-peliin. Tässä Virtanen joutui kuitenkin nöyrtymään hollantilaisen käsittelyssä ja erä merkattiin kirjavien vaiheiden jälkeen Weststraten hyväksi miehen voitettuaan todella pitkän tie-braken lukemin 13-11. Tie-braken aikana Virtasella oli jopa kuusi ottelupalloa, joita mies ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Kolmas erä olikin sitten täysin suomalaisen käsissä koko erän ajan. Virtanen piti omat syöttönsä kokolailla vaivattomasti ja ottikin peräkkäiset syötönmurrot Weststraten kolmannesta ja neljännestä syöttövuorosta karaten erässä vastustamattomaan 5-2 johtoon. Vielä kun Virtanen sai pidettyä oman syöttövuoronsa tylysti lukemin 40-0, oli erän ja koko ottelun voitto varmistettu. Ottelu siis Virtaselle lukemin 2-1 (6-4, 6-7, 6-2)

Turnauksen jatkuessa saa Kontinen ja Peers välierässä vastaansa turnauksen yllättäjäparin Leonardo Mayerin ja Joao Sousan, jotka ovat sijoittamattomina nyt jo turnauksen neljän parhaan joukossa. Virtasen puolivälierä vastustaja on puolestaan italialainen Giulio Zepperi, joka voitti tänään  turnauksen kahdeksanneksi sijoitetun Tsekin Jonas Forejtekin suoraan kahdessa erässä.

(Kuva: Tennis World USA)