SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaiset loistivat taas taalajäillä
  • Toimitus

Suomalaiset loistivat taas taalajäillä

julkaistu: 28.10.2018 06:51

Philadelphia kohtasi NY Islandersin kotonaan Wells Fargo Centerissä iltapäiväpelissä, missä isännät jäivät saarelaisten jalkoihin 1-6.

Median hampaissa kaukalon ulkopuolisten asioiden takia kauden alla ollut Jori Lehterä täräytti Flyersin ainoan nyytin.

Islesin avausmaalin iski Leo Komarov. Vieraiden tehokkain pelaaja oli neljä pinnaa nakuttanut Anders Lee (1+3).

Bridgestone Arenalla kohtasivat suomalaisveskareiden illassa Nashvillen ja Edmontonin välisessä ottelussa Juuse Saros sekä toisessa päässä Oilersien maalilla tällä kaudella ensimmäisen NHL-pelinsä taalaliigassa torjunut Mikko Koskinen.

Predatorsin Filip Forsbergin NHL-uran kuudennesta hatullisesta huolimatta Koskinen otti debyytistään avausvoiton Edmontonin haettua 5-3 voiton.

Toronto otti B2B-voiton Winnipegistä 3-2, vaikka kahden ensimmäisen erän perusteella olisi voinut odottaa ihan muuta.

Winnipegin Kyle Connor iski joukkueelleen ottelun avausmaalin ylivoimalla Blake Wheelerin mainiosta passista, kun Jetsin syöttökone löysi nuorukaisen takatolpalta. Jets on maalannut nyt kahdeksassa peräkkäisessä pelissä ylivoimamaalin.

Leafsin ykköspyssy Auston Matthews poistui toisessa erässä pukukoppiin ennenaikojaan saatuaan maalinedustalla ylävartaloonsa kolhun taklaustilanteessa, joka paljastui toisella erätauolla olkapäävammaksi. Matthews oli useita pelejä sivussa myös viime kaudella ja Leafsin saldo noissa peleissä oli 11-7-2.

Toisessa erässä Jets hyödynsi Leafsin Jake Gardinerin ja Mitch Marnerin epävarmuuden isäntien hyökkäyssinisellä, minkä seurauksena Jetsin Mark Scheifele livahti karkumatkalle maalintekoon.

Päätöserään tuli uusi Leafs. Nazem Kadri kavensi ensin 1-2:een. Neljän viimeisen minuutin aikana Leafs iski kahdesti 26 sekunnin aikana, kun sekä Gardiner että Kasperi Kapanen onnistuivat maalinteossa. Voittomaalin tehneelle Kapaselle osuma oli kauden viides. Kuopiolainen on syöttänyt lisäksi neljä maalia.

 

Mikael Granlund oli vahvalla pelipäällä Minnesotan isännöidessä ottelua B2B-peliä pelannutta Coloradoa vastaan. Maali ja syöttö pistepörssiä johtavaa Mikko Rantasta ja kumppaneita vastaan on osoitus miehen erinomaisesta kilpailuhenkisyydestä ja syttymisestä oikeita joukkueita vastaan.

Minnesota ja Colorado pelaavat molemmat Keskisessä divisioonassa, joten ottelussa pelattiin tavallista suuremmilla panoksilla. Wildin luotsi Bruce Boudreau otti 100:nnen voittonsa päävalmentajana, kun Minnesota kaatoi Coloradon 3-2.

Illan ja yön ottelut:

New Jersey – Florida 3-2

Philadelphia – NY Islanders 1-6 (P: Lehterä 1+0; N: Komarov 1+0)

Nashville – Edmonton 3-5 (N: Saros 30/34 torjuntaa; E: Koskinen 24/25 torjuntaa)

Calgary – Washington 3-4 vl

Boston – Montreal 0-3 (B: Rask 20/22 torjuntaa; M: Lehkonen 0+2)

Columbus – Buffalo 5-4 ja (C: Korpisalo 34/38 torjuntaa)

Toronto – Winnipeg 3-2 (T: Kapanen 1+0)

Minnesota – Colorado 3-2 (M: Granlund 1+1; C: Rantanen 0+1)

St. Louis – Chicago 7-3 (C: Jokiharju 0+1)

Arizona – Tampa Bay 7-1  (A: Raanta 30/31 torjuntaa, 0+1)

Vancouver – Pittsburgh 0-5 (P: Määttä 0+1)