SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaiset Jerax ja Topson tekivät Esports-historiaa – OG:lle toinen peräkkäinen Dota 2 maailmanmestaruus
  • Aleksi
    Majander

Suomalaiset Jerax ja Topson tekivät Esports-historiaa – OG:lle toinen peräkkäinen Dota 2 maailmanmestaruus

julkaistu: 25.08.2019 15:36

Kaikkien aikojen suurin Esports-turnaus The International 2019 huipentui tänään finaaleihin, kun eurooppalaiset Team Liquid ja OG ottivat yhteen viiden kartan finaalisarjassa.

Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen joukkue OG kuittasi voitollaan noin 15,5 miljoonaa dollaria (13,8 miljoonaa euroa). OG:ssa pelaavat lisäksi australialainen Anathan ”ana” Pham, ranskalainen Sébastien ”Ceb” Debs ja tanskalainen Johan ”N0tail” Sundstein. Toiseksi tulleelle Team Liquidille jäi tyytyminen 4.5 miljoonaan dollariin (4 miljoonaan euroon).

Sarjan ensimmäisessä pelissä Liquid lähti hakemaan nopeaa voittoa w33:n Meepolla ja Miraclen Templar Assasinilla. OG lähti puolestaan tavoittelemaan pitkän kaavan voittoa Cebin Enchantressin ja Anan Spectren avulla. Karttaa pelattiin 37 minuuttia Liquidin tahtiin, ennenkuin loistava taistelu käänsi minuutissa 22 tuhannen kullan johdon tasapeliksi. Kääntö ei riittänyt kuitenkaan loppuun asti, sillä OG:n yksi huono hyökkäys antoi Liquidille tilaa puskea ensimmäinen karttavoitto.

Toisessa kartassa OG hyppäsi alusta asti ohjaajan paikalle ja tappoja nähtiin alkupelissä reilusti molemmin puolin. 20  minuuttiin mennessä OG nappasi reilun viiden tuhannen kullan johdon 21-10. Liquid yritti päästä takaisin peliin Enigman ja Tidehunterin tarjoamien taisteluiden avulla, mutta Ana ja Topson karkasivat liian vahvoiksi ja OG nappasi voiton 32 minuutin kohdalla.

Kolmannessa kartassa OG palasi Cebin Enchantressiin ja toisen kartan MVP palkinnon napannut Topson pääsi näyttämään voimaansa keskellä Pugnalla. Agressiivinen peli ja erityisesti Topsonin loistava suoritus auttoi OG:n kymmenen tuhannen kullan johtoon ensimmäisen 15. minuutin aikana. Liquidilla ei ollut Tidehunterista ja Templar Assasinista huolimatta peliin mitään sanottavaa ja OG nappasi historiallisen nopean 23 minuutin karttavoiton.

Neljännessä kartassa OG toi takaisin lohkovaiheessa yllättäneen carry Io:n, jonka voima nähtiin myös pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Newbeetä vastaan. Liquid oli kuitenkin valmiina ja joukkueen liike alkupelissä takasi johdon ensimmäisen kymmenen minuutin kohdalla. OG ei kuitenkaan antanut Liquidin karata liian kauas ja seuraavat kymmenen minuuttia pelattiin aivan rinta rinnan. Liquidin tilaisuus tuli 20 minuutin kohdalla kun joukkue nappasi Aegiksen ja aloitti hyökkäyksen. Topsonin Gyrocopter ja varta vasten ostettu Diffusal Blade osoittautui kuitenkin liian vahvaksi ja OG karkasi vastahyökkäyksen avulla voittoon.


 

Jos finaalipäivä jäi näkemättä, voi pelit katsoa uudestaan englanniksi Twitchistä ja suomeksi selostettuna YLE Areenasta.

Lähde, klipit ja artikkelikuva: Dota 2 The International

16:50 päivitetty artikkelikuva