SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalaiselle AndyPyrolle varoitus Twitchissä — Katseli sopimatonta Minecraft-videota
  • Atte
    Leppänen

Suomalaiselle AndyPyrolle varoitus Twitchissä — Katseli sopimatonta Minecraft-videota

julkaistu: 09.08.2019 15:54

Suoratoistopalvelujätti Twitch on lähettänyt suomalaiselle PUBG-ammattilaiselle ja striimaajalle Anssi “AndyPyro” Huoviselle varoituksen väkivaltaisen sisällön esittämisestä Twitch-kanavallaan. Kyseessä oli Minecraft-aiheinen animaatiovideo, jonka katsotaan rikkoneen Twitchin käyttöehtoja.

Tapahtumasta nousi melkoinen kohina, sillä useat Huovisen fanit pitivät Twitchin reaktiota kohtuuttomana. Moni ei uskonut Youtubesta löytyvän Minecraft-aiheisen videon voivan olla niin järkyttävä, että Twitchillä olisi aihetta antaa suositulle pelaajalle varoitusta. Huovinen itse kertoi asiasta omalla Twitter-tilillään:

“Okei pojat, saimme Twitch-moderaattoritiimiltä bannivaroituksen väkivaltaisen Minecraft-Youtube-videon katselusta. Ilmeisesti myös pallini ovat roikkuneet saunassa kameran edessä. Koitetaan olla varovaisempia jatkossa.”

Tapauksen tiimoilta nousseen kiukun ja kohun myötä Huovinen päätti selventää asiaa linkkaamalla varoitukseen johtaneen videon Twitter-tililleen:

“Tämä video on ilmeisesti käyttöehtoja vastaan. Varokaa, millaista sisältöä katselette Youtubessa. Varoitus: tämä video sisältää verta, väkivaltaa ja seksuaalista sisältöä.”

Vuonna 2012 julkaistu video MINECRAFT FAIL, A Minecraft Parody ei olekaan niin kesy, kuin Huovisen alkuperäinen twiitti antaa olettaa. Siinä muun muassa esitetään kuinka piirrostyyliin animoitu Minecraft-pelaajahahmo pahoinpitelee ja raiskaa Minecraftista tutun creeperin.

Videon jakamisen jälkeen Twitter-kommenteissa useat käyttäjät selvästi ymmärsivät Twitchin antaman varoituksen aiheellisuuden: palvelun käyttöehdot kieltävät seksuaalisen ja erityisesti seksuaalista väkivaltaa sisältävän materiaalin. Varoitukseen johtaneen videon voit omalla vastuulla katsella täältä. Video saattaa järkyttää herkempiä katsojia ja se on ikärajasuojattu Youtubessa.

Kuva: Youtube-käyttäjä iswaggasick

Luetuimmat nyt