SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalainen Valorantin maailmanmestari lopettaa uransa
  • Perttu
    Leinonen

Suomalainen Valorantin maailmanmestari lopettaa uransa

julkaistu: 25.01.2024 16:33

Valorantissa maailmanmestaruuden vuonna 2021 voittanut suomalainen Santeri “BONECOLD” Sassi ilmoitti viime lauantaina X:ssä jaetulla videollaan lopettavansa kilpauransa. Kolme vuotta kestänyt Valorant-ura vaati veronsa ja nyt suomalainen  haluaa keskittyä muihin asioihin.

Sassi aloitti Valorant-uransa vuonna 2020, kun hän päätti lopettaa Counter-Strike: Global Offensiven pelaamisen ja keskittää voimansa nousussa olleeseen Valorantiin. Päätös oli kannattava, mutta se vaati hurjan määrän töitä.

“Menestykkäiden kolmen vuoden jälkeen Valorantissa minusta tuntuu, että keskittymiseni ja motivaationi pitäisi olla nyt jossain muualla. Olen harjoitellut 10 tuntia päivässä, 5-6 kertaa viikossa ja se on vaatinut veronsa. Nyt minusta tuntuu, että aikani kuluu jonkun muun asian parissa paremmin.” Sassi avaa tuntojaan X:ssä jakamallaan videolla.

Sassi aloitti Valorant-uransa hREDS:n riveistä, josta ovet aukesivat pian kansainvälisille pelikentille. Tie vei Sassin Raise Your Edge Gamingin riveihin, joukkueeseen, josta tuli vuonna 2021 Acend.

Acendin paidassa Sassi voitti loppuvuodesta 2021 Valorantin historian ensimmäisen MM-turnauksen. Suomalainen toimi Acendin kapteenina sen voittaessa himoitun maailmanmestaruuden.

Acendista tie vei ranskalaisorganisaatio Vitalityyn, jossa Sassi vietti uransa loppuajat. Viimeiseksi jääneen pelinsä suomalainen pelasi viime vuoden toukokuussa VCT 2023:EMEA League -turnauksessa. Tämän jälkeen 25-vuotiaasta suomalaisesta ei kuultu hetkeen, ennen kuin hän ilmoitti nyt lopettavansa menestyksekkään uransa.

Palkintorahaa Sassi tienasi urallaan noin 115 000 dollaria.

Kuva: Riot Games Lähde: Dexerto