SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalainen HAVU Gaming vahvistuu yritysmaailman osaajilla
  • Toimitus

Suomalainen HAVU Gaming vahvistuu yritysmaailman osaajilla

julkaistu: 21.01.2019 13:29

Suomalainen Esports-organisaatio HAVU Gaming sai tänään uusia osakkaita, kun Keksijä ja futuristi Perttu Pölönen, sosiaalisen median asiantuntija ja myyntivalmentaja Sani Leino, sekä kotimaisten artistien luottovisualisti Tuomas Kujansuu liittyivät organisaatioon.

Organisaatiolta löytyy tiimit Counter-Strike: Global Offensivessa, Fortnitessa, Fifassa ja Hearthstonessa. Varsinkin Counter-Striken puolella Havu on kerännyt menestystä suomessa voittaen useita turnauksia, kuten Lantrekin ja Assemblyn turnaukset.

Perttu Pöllösen rooli organisaatiossa on vahvistaa HAVUn kansainvälistymissuunnitelmia, koska hänellä on osaamista kansainvälisten suuryhtiöiden toiminnasta. Pöllönen on valmistunut Singularity University -tulevaisuusyliopistosta ja voittanut Euroopan suurimman nuorille suunnatun tutkimuskilpailun (EUCYS).

“Esports on erittäin kiehtova ala, ja haluan lähteä HAVU Gamingin kanssa kehittämään kotimaista esportsia entistä rohkeammin tulevaisuuden työllistäjänä. Esports tulee luomaan Suomeen paljon uusia työpaikkoja ja mullistamaan suomalaista urheilua ja markkinointia. Uskon, että pystyn tuomaan kansainvälisillä yhteyksilläni paljon lisäarvoa HAVUn kehittämiseen. Tavoitteena on vahvalla kansainvälisellä yhteistyöllä ja rohkeilla aloitteilla tehdä Suomesta esportsin ykkösmaa maailmassa.”

Yksi suomen suosituimpia asiantuntijapuhujia ja myyntivalmentajia oleva Sani Leino tuo osaamistaan organisaation yritysyhteistyömahdollisuuksiin. Sanilta löytyy taustaa kotimaisessa kasvuyrittäjyyskentässä, sekä aktiivisesta työstään kotimaisen myyntityön eteen, erityisesti digitaalisen ja sosiaalisen myyntityön saralla, jonka parissa hän on ainoana suomalaisena ollut mukana luomassa maailman ensimmäistä digitaalisen myynnin ammattilaistutkintoa arvostetulle Digital Marketing Institutelle Irlantiin.

Esports on todella mielenkiintoinen ja erittäin nopeasti kasvava ala, ja hyppään innolla mukaan kehittämään esportsia Suomessa. Olen huomannut, että useille organisaatioille esportsin mahdollisuudet mediana ja erityisesti nuoren yleisön tavoittamiseen ovat vielä tuntemattomat, joten lähden innolla mukaan auttamaan yrityksiä ymmärtämään tämän uudenlaisen megatrendin tarjoamia mahdollisuuksia. Yrityksillä on juuri nyt ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä mukaan esports-organisaatioiden kumppaneiksi, ja tavoittamaan näin erittäin sitoutunutta nuorten kohderyhmää uskottavalla tavalla.”

“Itse olen eniten innoissani uudenlaisen median mahdollisuuksista, joiden panostukset Suomessa ovat toistaiseksi lähes olemattomat, vaikka esimerkiksi suoratoistopalvelu Twitch sitouttaa erityisesti nuoria miehiä paremmin Yhdysvalloissa kuin YouTube. Väitän, että moni ei tunnista edes nimeltä uudenlaisia suoratoistopalveluita tai maailman suosituimpia kilpapelaajia, vaikka kotona teinit viettävät viikossa kymmeniä tunteja näiden medioiden ja tulevaisuuden talenttien seurassa verkon välityksellä. Yritysten tulisi uskaltaa satsata rohkeammin maailmalta meille vielä tulossa oleviin tuleviin megatrendeihin, jolloin asetelmat kilpailun ja rahallisten panostusten kasvaessa ovat paljon paremmat kuin parin vuoden päästä.” 

Tuomas Kujansuu tuo osaamistaan median ja graafisen puolen osaamiselle. Hänen roolinsa on tulevaisuudessa vastata HAVUn visuaalisesta ideoinnista ja yritysilmeestä.

Olen lähdössä suurella innolla mukaan HAVUn tiimiin, koska esports on itselleni todella tuttu ja läheinen asia harrastustoiminnan kautta. Olen itse pelannut vuosia monia eri pelejä, ja minulle onkin kertynyt käytännöllistä ymmärrystä alalta, alkaen pelien visuaalisesta ilmeestä ja toiminnasta, ulottuen joukkueen sisäisen viestinnän ja hyvinvoinnin tärkeyteen. Tästä kulmasta liikkeelle lähtiessäni pystyn tarjoamaan joukkueelle ammattitaitoisia visuaalisia ratkaisuja, jotka eivät ole teennäisiä ja päälleliimattuja, vaan edustavat alan syvintä olemusta, ja vastaavat HAVUn tarpeisiin.”

Havun toimitusjohtaja Lasse Salminen on innostunut uusista vahvistuksista Havun organisaatioon.

Perttu, Sani ja Tuomas ovat aloillaan arvostettuja suunnannäyttäjiä ja on todella hienoa saada heidät mukaan HAVUn toimintaan. Upeaa nähdä, että suomalaiset eturivin bisnesvaikuttajat ymmärtävät esportsin kasvupotentiaalin. Vuosi 2019 tulee olemaan HAVUlle tärkeä ja panostamme entistä isommin tarjontaamme pelaajille ja kumppaneille.”

Viime vuosien aikana Esportsin suosio on kasvanut suomessa huomattavasti ja kilpailevien pelaajien määrä korkealla tasolla on kasvanut huomattavasti. Kansainvälisesti esports jatkaa kasvuaan ja isoimmat kansainväliset palkintopotit liikkuvat jo kymmenissä miljoonissa ja sponsorointi ja mainospanostukset lähentelevät jo miljardia dollaria. Sosiaalisen median ansiosta kilpailevista pelaajista on tullut superjulkkiksia, kun heidän videonsa ja striiminsä keräävät miljoonia katsojia kuukausittain.

Kuva: Mynewsdesk