SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
SUNNYN JA SERGEJ:N JOUKKUEESEEN MUUTOKSIA
  • Juuso
    Syngelmä

SUNNYN JA SERGEJ:N JOUKKUEESEEN MUUTOKSIA

julkaistu: 24.04.2021 12:15

Toistaiseksi ilman organisaatiota pelaava GORILLAZ ei jatka turkkilaisen Buğra “⁠Calyx⁠” Arkınin kanssa. “Calyx” ehti pelata joukkueessa kaksi viikkoa koeajalla.

Tuore joukkue pääsi Flashpoint 3:n avoimissa karsinnoissa puolivälieriin, joissa se hävisi tanskalaiselle Copenhagen Flamesille.

Joukkueeseen kuuluvat tällä hetkellä Robin “Flusha” Rönnquist, Rokas “EspiranTo” Milasauskas sekä suomalaiset Miikka “suNny” Kemppi ja Jere “sergej” Salo. “Calyxin” lähdön myötä joukkueella on oiva tilaisuus palkata kokoonpanoonsa varsinainen AWP-pelaaja. Toistaiseksi paluun tehnyt nuori tähtipelaaja “sergej” on toiminut joukkueen AWP-pelaajana. Vaikka “sergej” on monipuolinen ja taitava pelaaja, hänen parhaat kykynsä nousevat esiin rifle-pelaajana.

Kolmas suomalainen täydentämään joukkuetta?

Counter-Strike -maailma kuohahti, kun nelinkertainen major-voittaja ja seitsemän kertaa HLTV:n “TOP20 vuoden pelaajat” -listalle valittu tanskalaislegenda ja AWP-pelaaja Nicolai “device” Reedtz vaihtoi viiden vuoden jälkeen joukkuettaan Astraliksesta ruotsalaiseen Ninjas in Pyjamasiin.

Samalla Ninjas in Pyjamasin entinen AWP-pelaaja, Tim “nawwk” Jonasson, penkitettiin “devicen” tieltä. “nawwk” ei urallaan ole samanlaisia otteita esittänyt kuin esimerkiksi “device”, mutta on silloin tällöin väläytellyt kovia otteita myös maailman huippuja vastaan.

Counter-Strike -maailma hämmentyi, innostui ja ilahtui kun Valve teki muutoksia VAC-pelikieltoihinsa. Tämä vapautti suomalaisen Elias “Jamppi” Olkkosen major-pelikiellostaan. “Jamppi” ei ole kommentoinut aikooko palata Counter-Striken pariin vai pysyä vaihtamaansa VALORANT:iin.

“Jamppi” joutui ENCE:ssä pelaamaan toisen AWP-pelaajan roolia Aleksi “allu” Jallin ollessa varsinainen AWP-pelaaja. GORILLAZ antaisi “Jampille” mahdollisuuden pelata ensimmäistä kertaa varsinaisen AWP-pelaajan roolia huipputasolla. “Jampin” kyvyt ja potentiaalin tuntien, joukkueen tulokset ja itseluottamus nousisivat hetken harjoittelun ja taktiikoiden hieromisen jälkeen kohisten.

Viime vuoden lopusta pelikentiltä poissa ollut Otto “ottoNd” Sihvo olisi myös potentiaalinen vaihtoehto täydentämään GORILLAZ:ia. Vaikka maailmanhuippuja vastaan “ottoNd” ei ole päässyt useasti väläyttelemään, on hänelläkin ollut tähtihetkensä eri joukkueiden AWP-pelaajana. Nälkää mieheltä varmasti löytyy ja potentiaalisen joukkueen ympäröimänä hänestä voi kasvaa todellinen tähtipelaaja.

Esimerkiksi vuonna 2018 “ottoNd”:in HLTV rating oli 1.19, kun hänen ympärillään pelasi sellaisia nimiä kuten Nemanja “huNter-“ Kovač, Nemanja “nexa” Isaković ja “EspiranTo”, joista jälkimmäinen olisi jälleen hänen joukkuetoveri, mikäli “ottoNd” GORILLAZ:iin päätyy.

Vapailla markkinoilla on myös G2 Esportsin penkittämä Kenny “kennyS” Schrub, joka on usean mielestä kaikkien aikojen paras AWP-pelaaja. 25-vuotias major-voittaja sekä viisi kertaa “TOP20 vuoden pelaajat” -listalla esiintyvä pelaaja olisi riskaabeli mutta äärimmäisen potentiaalinen lisä “suNnyn” ja “sergejn” uuteen joukkueeseen. “kennyS” on ollut parhaimmillaan aggressiivisena AWP-pelaajana, jolle annetaan paljon tilaa toimia niin kuin parhaaksi näkee. “kennyS” on tähtipelaaja, joka vaatii päästä esille. Tällöin esimerkiksi toinen potentiaalinen tähtipelaaja “sergej” saattaisi jäädä varjoon. Toisaalta nuorukainen olisi omimmillaan myös mahdollisesti lurkerin roolissa.

Viimeisenä vaihtoehtona pidän vuoden 2019 lopusta ilman joukkuetta olevaa Ladislav “GuardiaN” Kovácsia. 29-vuotias konkari on toki pelannut stand-in -pelaajana esimerkiksi Dignitasissa viime vuonna, mutta kolminkertainen major-finalisti on auttamatta jäämässä nuorempien kelkasta. AWP-legenda on toisaalta useiden mielestä vielä parempi ja legendaarisempi pelaaja kuin edellä mainittu “kennyS”, joten uskoa, potentiaalia ja tukea konkarille varmasti löytyisi niin joukkueen sisältä kuin sen ulkopuoleltakin.

GORILLAZ on kertonut, että joukkueen organisaatio on täysin uusi nimi esportsissa.

Lähde: HLTV

Kuva: ENCE

Tuoreimmat uutiset: