SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Striimikuningas sai pitää kruununsa – katso vuoden 2021 suoratoistotilastot täältä
  • Saara
    R

Striimikuningas sai pitää kruununsa – katso vuoden 2021 suoratoistotilastot täältä

julkaistu: 07.01.2022 12:22

State of the Stream -katsauksia koostava StreamElement julkaisi joulun alla koko vuoden 2021 kattavan yhteenvedon suoratoistotrendeistä. Datan analyysiin toimittivat Rainmaker.gg ja Stream Charts.

Suosituimmat suoratoistopalvelut Twitch ja Facebook Gaming kasvoivat kumpainenkin yli 45 prosenttia edellisvuodesta. Toisena pandemiavuonna Twitchiä katseltiin yli 24 miljardia tuntia ja FB Gamingia 5,3 miljardia tuntia.

Myös Youtube Gaming keräsi hurjat luvut: yli 800 miljardia katselukertaa peliaiheisilla videoilla, yli 90 miljoonaa tuntia suoratoistoa ja yli 250 miljoonaa ladattua videota.

Myös uudempi striimipalvelu Trovo teki hienoa tulosta vuoden mittaan. Kesällä 2020 beetaversiona ja vuosi sitten joulukuussa virallisesti julkaistu Trovo on jokaisena vuosineljänneksenä kasvattanut katselumääriään tuntuvasti. Vuoden 2021 heinä-elokuussa Trovo-striimejä katseltiin 73 miljoonaa tuntia, joka on peräti 715 % enemmän kuin edellisvuonna samalla aikavälillä. Viimeisen vuosineljänneksen lukemat eivät tähän katselmukseen ehtineet.

Mitä tulee kategorioihin, suoratoistokuningas Twitchin katselluimpien joukossa ei ollut yllätyksiä: ykkösenä just chatting eli jutustelustriimit, perässä jättipelit GTA V, League of Legends ja Fortnite. Samat pyörivät listoilla kuukaudesta toiseen.

Toki huomionarvoista on uutuuspeli New Worldin sijoitus 18:nneksi liki 260 miljoonalla katselutunnilla.

Muiden kuin pelisisältöisten kategorioiden huipulta löytyi just chatting -kategorian lisäksi kolikkopelejä, musiikkia ja urheilua. Pelistriimien kärkikymmenikön katsojalukuja muut teemat eivät kuitenkaan ole saavuttamassa.

Twitchin seuratuimpien striimaajien kokoonpano vaihtelee kuukausittain, mutta yksi on ja pysyy: xQcOW on ylivoimaisesti katsoituin jo toista vuotta peräkkäin. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu paitsi mitä erilaisimpia videopelejä, myös jutustelutuokioita ja shakkiakin. 261 miljoonaa tuntia pesee kirkkaasti kakkosen ja kolmosen eli loud_coringan ja Gaulesin. Loppu kymmenen kärki onkin tasaista reilun sadan miljoonan katselutunnin kertymää.

Naispuolisista striimaajista ainoastaan kaksi on selvittänyt tiensä top 100 -listalle: sijalta 33 löytyy Amouranth ja sijalta 85 saddummy. Amouranthin menestyksen salaisuus on ollut tarttua tilaisuuteen päästä näkyviin uusissa kategorioissa.

Suunnilleen samat pelit ovat suosittuja suoratoistopalvelusta riippumatta. Trovon tilastoista voi kuitenkin panna merkille, että siellä mobiilipelit ovat erityisen suosittuja. GTA:n ja LoL:n joukkoon kymmenen kärkeen ovat tupsahtaneet Call of Dutyn ja PUBG:n mobiiliversiot sekä Free Fire.

Katsojalukuihin havainnollistavine diagrammeineen voit tutustua tarkemmin StreamElementin blogipostauksessa.

Lähde: StreamElements
Kansikuva: xQcOW:n striimi

Tuoreimmat uutiset: