SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Striimaajien ostaminen ei riitä Twitchin kaatamiseen – Vielä
  • Jesse
    Kaila

Striimaajien ostaminen ei riitä Twitchin kaatamiseen – Vielä

julkaistu: 03.11.2019 10:30

Livestriimauspalvelu Mixer on tänä vuonna ostanut Twitchiltä jo kaksi supersuosittua striimaajaa. Vaikka Mixerin liikkeet ovat isoja, eivät ne vaikuta vielä riittävän.

Twitch on pysynyt suoratoistoteollisuuden huipulla aina sen perustamisesta lähtien vuodesta 2011. Twitchin tarkoituksena oli antaa pelaajille mahdollisuus esitellä taitojaan maailmalle ja olla vuorovaikutuksessa katsojiensa kanssa. Tähän aikaan Twitch oli ainutlaatuinen palvelu ja on siitä asti pitänyt paikkansa suosituimpana livestriimauspalveluna.

Viime aikoina Twitchin paikkaa on kuitenkin tavoitellut striimauspalvelu Mixer. Mixer on ostanut Twitchistä ulos jo kaksi huippusuosittua striimaajaa, Tyler “Ninja” Blevinsin ja Michael “Shroud” Grzesiekin.

Palveluiden ympärillä kovaa spekulointia, mutta turhaan

Mixerin peliliikkeet ovat aiheuttaneet paljon keskustelua, jonka takia Twitchin asemaa suoratoistoteollisuuden kärjessä on myös kyseenalaistettu. Todellisuudessa Twitchin asema ei ole vielä uhattuna.

Streamlabsin ja Newzoon raportti eri suoratoistopalveluiden tilastoista paljastaa, ettei striimaajien ostaminen vielä riitä.

Katselutunnit heinäkuusta lokakuuhun. Ninja ostettiin Mixeriin elokuun ensimmäinen päivä.

 

Vaikka Ninjan osto ei tuonut mukanaan toivottua katsojamäärää Mixeriin, niin muita mielenkiintoisia asioita tapahtui. Mixerin striimaustunnit kolminkertaistuivat ja striimaavien kanavien määrä palvelussa tuplaantui. Mixerin striimaustunnit myös ylittivät ensimmäistä kertaa Youtube Gamingin.

Ninjan oston jälkeen Mixer ylitti striimaustunneissa YouTube Gamingin ensimmäistä kertaa.

 

Tarkempia tilastoja Shroudin oston vaikutuksesta Mixeriin ei vielä ole, mutta Ninjan siirron perusteella ei kannata odottaa ihmeitä. Mixer joutuu vielä jatkossakin ostamaan Twitchiltä suosituimmat striimaajat ulos, tai keksimään uusia markkinointitapoja.

Lähde: Streamlabs // Kuvalähde: Twitch, Mixer