SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Striimaajatähti sai Twitch-bannit huijaamisesta kilpaturnauksessa
  • Aleksi
    Majander

Striimaajatähti sai Twitch-bannit huijaamisesta kilpaturnauksessa

julkaistu: 20.11.2020 11:45

Kanadalainen Twitch-tähti Félix “xQc” Lengyel on joutunut kovan kritiikin kohteeksi jäätyään kiinni 40 000 dollarin Twitch Rivals Super Team Showdown turnauksessa huijaamisesta. Turnauksessa neljä joukkuetta kilpaili Fortnitessä, League of Legendsissa, Valorantissa ja Fall Guyssissa.

Fall Guys osio oli mielenkiintoinen siitä, että kaikki pelaajat pelasivat avoimilla palvelimilla, mikä sai fanit auttamaan lempilähettäjiään häviämällä heille. Myös turnauksesta jo pudonnut xQc päätti viimeisillä karsintakierroksilla katsoa kilpailijoiden lähetystä ja pyrkiä samoihin peleihin estämään heitä voittamasta. Kiusa ei jäänyt huomaamatta kanssapelaajilta ja syytökset ”stream snipestä” (muiden lähetysten katsomisesta) alkoivat välittömästi.

Twitch kommentoi tapausta myöhään eilen Twitterissä. Yhtiön mukaan xQc syyllistyi turnauksen virallisten sääntöjen rikkomiseen, mistä häntä rangaistiin voittorahojen menetyksellä, sekä kuuden kuukauden kilpailukiellolla kaikissa Twitch Rivals turnauksissa. Lisäksi Twitch katsoi, että huijaaminen on vastoin itse palvelun sääntöjä ja asetti jäähyn xQc:n tilille.

Twitch ei kommentoinut kuinka pitkään bannit kestävät, mutta koska xQc on yksi palvelun suurimmista tähdeistä, tarkoittaa jo muutaman päivän jäähy merkittävää tulonmenetystä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun xQc:n käytös on tuottanut hänelle rangaistuksia kilpapelaamisessa. Overwatch Leaguessa häntä on rangaistu kahdesti kielenkäytöstä ja homofoobisista kommenteista. Hän sai myös itse peliin viikon bannit jäätyään kiinni tahallisesta häviämisestä pelin kilpaladderilla.

Artikkelikuva: xQc