SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Striimaajatähti Ninja paljasti, miksi palasi Twitchiin  – YouTuben maine vaikutti päätökseen
  • Niko
    Nikkilä

Striimaajatähti Ninja paljasti, miksi palasi Twitchiin – YouTuben maine vaikutti päätökseen

julkaistu: 10.11.2020 15:00

Microsoftin Mixer-striimipalvelun kanssa yksinoikeussopimuksen solminut huippustriimaaja Tyler “Ninja” Blevins oli tänä kesänä ratkaisevan päätöksen edessä, kun palvelu yhtäkkiä lopetettiin. Blevinsillä oli tällöin mahdollisuus päättää, millä alustalla hän tulisi tulevaisuudessa striimaamaan. Selvää oli, että useat osapuolet olivat kiinnostuneita kiinnittämään hänet yksinomaan heidän striimauspalveluunsa.

Lopulta Blevins päätti palata vanhaan “kotiinsa” Twitchiin, mutta hän kertoi vastikään, ettei päätös ollut täysin selkeä.

“Harkitsimme sitä [YouTubessa striimaamista] vakavasti. Kyseessä oli lopulta lifestyle-kysymys, muiden seikkojen lisäksi. Jos teen mahtavia asioita striimaamisen ja pelaamisen vuoksi, sillä on mielestäni suurempi vaikutus, jos se tapahtuu Twitchissä”, Blevins selitti lähetyksessä pelitoverilleen Lachlan Powerille.

Blevinsin mukaan Twitch onnistuu vetämään puoleensa enemmän huomiota, sillä YouTubesta poiketen se yhdistetään nimenomaan striimaamiseen: Twitchissä ennätysmäiset katsojaluvut nousevat otsikoihin, toisin kuin YouTuben kohdalla.

“Kukaan ei koskaan raportoi YouTuberin yltäneen miljoonaan, 500 000 katsojaan tai keränneen miljoonia dollareita hyväntekeväisyyteen. Mutta kun joku Logan Paulin kaltainen mokaa, lööpit huutavat: “YouTuber sitä ja Youtuber tätä.””

Lisäksi YouTubesta puuttuu monia teknisiä ratkaisuja, jotka antavat Twitchille etulyöntiaseman, kuten clip-toiminto ja tilausten lahjoittaminen.

Lähde: Daily Clips Central, Dexerto Kuvalähde: Ninja