SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Striimaajatähti Ludiwg haluaa mullistaa Super Smash Bros. -skenen – Sijoittaa miljoonan uusiin turnauksiin
  • Niko
    Nikkilä

Striimaajatähti Ludiwg haluaa mullistaa Super Smash Bros. -skenen – Sijoittaa miljoonan uusiin turnauksiin

julkaistu: 30.11.2021 20:00

Super Smash Bros. Melee -pelaaja Ludwig Ahgren on nauttinut suosiota paitsi kilpapelaajana, myös striimaajana. Hänellä on Twitch-kanavallaan yli kolme miljoonaa seuraajaa ja YouTube-kanavallaan yli kaksi miljoonaa tilaajaa. Ahgren on kuitenkin pysynyt tiiviisti osana Smash-yhteisöä, esimerkiksi järjestämällä Ludwig Ahgren Championship Series -turnaussarjaa.

Ahgren sopi vastikään yksinoikeussopimuksen YouTuben kanssa ja kertoi The Stanz Shown haastattelussa, mitä uuden sopimuksen tuomat edut tarkoittavat tulevaisuuden kannalta. Ahgren haluaa tukea Smash Bros. -skeneä tavalla, jollaista ei ole aiemmin nähty:

“Vuonna 2022 tulen järjestämään kaikkien aikojen suurimman Smash-turnauksen. Suurimman sekä osallistujamäärissä että palkintorahassa, Meleelle ja Ultimatelle. Tämä tulee todennäköisesti maksamaan miljoona dollaria palkintopotin, tapahtumapaikan ja kaiken muun kanssa.”

Ahgrenin mukaan turnauksien mahdollistaminen on helpompaa yhteistyössä YouTuben kanssa, sillä toisin kuin Twitchissä, hänen ei tarvitse huolehtia jatkuvasti striimaamisesta, vaan voi keskittyä myös suurempiin ja enemmän aikaa vieviin projekteihin.

Haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.

Super Smash Bros. -pelisarja on tunnetusti saanut niukasti tukea Nintendolta ja sen palkintopotit ovat useita muita e-urheilulajeja alhaisemmat. Esimerkiksi vuoden 2019 suurimpiin Smash Ultimate -turnauksiin kuuluneen EVOn palkintopotti oli vain noin 35 000 dollaria. Turnaus keräsi parhaimmillaan liki 300 000 samanaikaista katsojaa.

Lähde: The Stanz Show Kuvalähde: Nintendo