SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Steam rikkoo ennätyksiään – Yli 22 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Steam rikkoo ennätyksiään – Yli 22 miljoonaa yhtäaikaista pelaajaa

julkaistu: 23.03.2020 12:00

Koronaviruksen johdosta koko maailma on lukittautunut koteihinsa ja se näkyy myös Steam-pelialustan pelaajamäärissä. Viimeisen kahden kuukauden aikana alusta on parantanut kaikkien aikojen ennätystään yli kolmella miljoonalla yhtäaikaisella pelaajalla.

Linjoilla yli 22 miljoonaa pelaajaa

Steam-pelialustaa hallinnoivan Valven sivustolta löytyvästä graafista näkyy, että sunnuntaina 22. maaliskuuta yhtäaikaisesti linjoilla oli 22 670 375 pelaajaa. Luku on merkittävä, sillä vasta helmikuun alussa Steam rikkoi ensi kertaa 19 miljoonan pelaajan haamurajan.

Samanaikaiset Steam-käyttäjät (Lähde: Steam)

 

Syykin on ilmiselvä, sillä maailmalla riehuva virus on pakottanut ihmiset ympäri maailman lukittautumaan koteihinsa. Tämä on tarjonnut videopelien ystäville mahdollisuuden nauttia rakkaista peleistään rauhassa ja samalla ohjannut pelien pariin myös täysin uusia kasvoja.

Myös elektronisen urheilun fanien kannalta tilanne on otollinen. Perinteisen urheilun loppuessa virustartuntojen pelossa, monet e-urheiluliigat jatkavat pelejään lähes normaalisti verkon välityksellä.

Suuret jätit jylläävät – Top10:ssa myös yksi yllättäjä

Yksittäisten pelien pelaajamääriin erikoistunut Steamcharts-sivusto paljastaa, että pelaajamäärien kasvu näkyy etenkin suosituimpien pelien numeroissa.

Top10 pelatuimmat Steam-pelit (Lähde: Steamcharts)

 

Vasta reilu viikko sitten miljoona yhtäaikaista pelaajaa ensikertaa saavuttanut CS:GO on esimerkiksi kiihtyneen virustilanteen johdosta saavuttanut jo peräti 1,1 miljoonan pelaajan rajan. Kasvua pelaajamääriin on viimeisen kuukauden aikana tullut yli 13% eikä loppua näy.

Myös pelialusta Steamin toiseksi suosituin peli Dota 2 on kasvattanut suosiotaan kuukauden aikana 4%:lla. Siinä viimeisen vuorokauden aikana pelaajia on parhaimmillaan ollut linjoilla yhtäaikaisesti yli 715 000.

Kymmenen pelatuimman pelin listalta löytyy tuttujen nimien lisäksi yksi yllättäjä. Vuonna 2013 julkaistu Tomb Raider on kasvattunut viimeisen kuukauden aikana suosiotaan peräti 480%:lla ja sitä on viimeisen vuorokauden aikana pelannut parhaimmillaan 90 000 yhtäaikaista pelaajaa.

Syy löytyy pelijulkaisijan Square Enixin taistelusta koronavirusta vastaan. Yhtiö on antanut pelaajille mahdollisuuden ladata pelin itselleen ilmaiseksi Steam-palvelusta, jotta pelaajat pysyisivät kotonaan ja pelaisivat. Yhtiö on antanut jakoon myös Tomb Raiderin spin-offin, Lara Croft and the Temple of Osiris -pelin.

Pelaaminen lisää myös katsojakuntaa

Lisääntynyt pelaaminen on tuonut ruutujen ääreen myös uusia katsojia. Twitch.tv-striimausalustan katsojamäärät ovat viimeisen kuukauden aikana kasvaneet pääpiirteittäin 10%:lla.

Erityisesti samanaikaisten katsojien huippu on kasvanut yli 25%:lla ja yhtä aikaa erinäisiä lähetyksiä onkin tuijotellut peräti 3,3 miljoonaa käyttäjää.

Katsotuimpien pelien listalla voimasuhteet ovat kuitenkin pysyneet ennallaan. Suosituimpana pelinä viilettää League of Legends, jonka perässä rintarinnan kamppailevat Fortnite ja CS:GO.

Listalle on noussut myös Call of Duty: Modern Warfare, jonka ilmainen Battle Royale -pelimuoto Warzone julkistettiin sopivasti koronaviruksen aikaan. Peli on kerännyt tähän mennessä jo kymmeniä miljoonia pelaajia ja viimeisen kuukauden aikana peliin liittyviä livelähetyksiä onkin seurattu yli 60 miljoonan tunnin edestä.

Vertailukohtana Fortnite ja CS:GO pyörivät saman maagisen 60 miljoonan kuukausittaisen katselutunnin ympärillä.

Lähteet:  Steamcharts, Sullygnome, Steam