SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
dev1ce
  • Perttu
    Leinonen

“Stavn on fiksuin ei-IGL-pelaaja, jonka kanssa olen pelannut” – Astralis on äitynyt huippuvireeseen vaihdettuaan Dev1cen kapteeniksi

julkaistu: 28.04.2024 18:55

Helmikuun lopussa Benjamin “BlameF” Bremerin penkittänyt Astralis on äitynyt hirmuvireeseen tehtyään muutoksia kokoonpanoonsa. Bremerin penkitys oli seurausta RMR-fiaskosta, kun Astralis epäonnistui karsimaan itseään Counter-Striken 2:n ensimmäiseen major-turnaukseen.

Nicolai “dev1ce” Reedtzista tehtiin joukkueen uusi pelinsisäisenjohtaja, kun BlameF siirrettiin syrjään. Uutena kasvona joukkueeseen liittyä Montesta hankittu Alexander “br0” Bro. Muutokset olivat tarvittavia ja ne ovat osoittautuneet suorastaan loistavaksi.

Uusittu kokoonpano nähtiin ensimmäisen kerran tositoimissa IEM Chengdun turnauksessa, jossa se osoitti heti iskukykynsä.

Se voitti Kiinassa pelatussa turnauksessa oman lohkonsa kaatamalla Steel Helmetin lisäksi kovat Virtus.pro:n ja FaZe Clanin. Näin tie vei suoraan välieriin, jossa FaZe Clan oli kuitenkin uusintaottelussa sitä vahvempi niukasti 2-1.

Muutos RMR-katastrofin aikaiseen Astralikseen oli kuitenkin hämmästyttävä.

Hyvä vire on saanut jatkoa ESL Pro Leaguen kaudella 19:sta, kun Astralis on marssinut A-lohkon voittoon. Se kaatoi ensin turkkilaisjoukkue Eternal Firen 2-0 ja perään FaZe Clanin samaisin 2-0 lukemin. A-lohkon finaalissa kaatui 3DMAX niin ikään lukemin 2-0, ja Astralis eteni suoraan huippuliigan puolivälieriin.

Astraliksen peli on näyttänyt menneet viikot erittäin vakuuttavalta. Kokeneen AWP-tähtipelaaja Dev1cen nostaminen IGL:n tontille on osoittautunut loistavaksi vedoksi.

Lisäksi joukkueen uusi valmentaja – niin ikään helmikuun lopussa joukkueeseen liittynyt – Casper “ruggah” Due on tuonut ryhtiä joukkueen esityksiin.

Viime tiistaisen voitokkaan Eternal Fire -ottelun jälkeen Dev1ce istahti EPL:n haastatteluun. Astraliksen uusi IGL ylisti ennen kaikkea Martin “stavn” Lundia kovin sanoin.

“En ole koskaan pelannut hänen kaltaisensa pelaajan kanssa. Hän todella tietää miten peli etenee kussakin kartassa, mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi ja kuinka kommunikoida siitä. Kierroksien keskellä Stavn on luultavasti fiksuin ei-IGL-pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut.”

Kuva: PGL Lähde: HLTV, Twitter