SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomen Starcraft-huiput kohtaavat huomenna Helsingissä
  • Aleksi
    Majander

Suomen Starcraft-huiput kohtaavat huomenna Helsingissä

julkaistu: 27.09.2019 18:00

Fuzer’s Shelter Game Room Open #2 -turnauksessa pelaa yhteensä 16 pelajaa ja se pelataan kaksiosaisella pudotuspelikaaviolla. Ensimmäisen tappion jälkeen pelaajilla on vielä mahdollisuus nousta finaaliin häviäjien kaaviosta. Palkintopotissa on 600 euroa, josta voittaja kuittaa 250 euroa itselleen.

Ennakkosuosikkina turnaukseen voidaan nostaa KOVAn Wenlei ”ZhuGeLiang” Dai, joka voitti ensimmäisen Shelter Gameroom Openin ja kuittasi paikan Assemblyilla pelattuun suurturnaukseen. ZhuGeLiangin suurimmiksi haastajiksi nousevat ensimmäisessä turnauksessa tiukasti hopealle tippunut Samuli “Fuzer” Romppanen sekä semifinaaleihin yltäneet Richard “WoodedMicrob” Häyrinen ja Iiro “TheMusZero” Kumpulainen. Hallitseva maailmanmestari Joona ”Serral” Sotala ei kilpaile turnauksessa.

Turnaus alkaa lauantaina noin kello 12:00 ja kestää noin iltayhdeksään. Ottelukaavion voi tarkistaa Liquipediasta.

Ottelut lähetetään suomeksi selostettuna Fuzerin Twitch-kanavalta. Tämän lisäksi huippuselostaja ja entinen ammattilainen Kevin “RotterdaM” van der Kooi selostaa ottelut englanniksi omalta kanavaltaan. Kilpailupaikkana toimiva Shelter Gameroom Kaisaniemessä on myös avoinna yleisölle. Paikan päälle saapuneille tarjoillaan kahvia ja purtavaa.

“Panostetaan siihen, että saadaan hyvä lähetys ja katsojat innostumaan”, Kommentoi Fuzer turnausta Pelaajat.comille.

“Ilman meitä ei Suomessa pelattaisi tänä vuonna yhtään kotimaista Starcraft-turnausta, mikä on sääli, kun maassa on kuitenkin 10 Grandmaster-tason pelaajaa. Jos Suomesta halutaan nähdä nousevan lisää Serralin kaltaisia huippulupauksia, pitää kotimaan skeneen panostaa, sillä aloittihan hänkin uransa kiertämällä suomalaisia lani-turnauksia.”

Palkinnot:

1. 250 €
2. 150 €
3. 80 €
4. 50 €
5.-6. 35 €

Artikkelikuva: Shelter Gameroom Open