×

Starcraft 2

ETUSIVU / Starcraft 2
Joona “Serral” Sotala StarCraft II -turnauksen kolmanneksi – Finaalipaikka ratkesi viimeisessä kartassa
  • PJ

julkaistu: 04.08.2019 09:00

Assemblyjen StarCraft II -turnauksen viimeiset pelit pelattiin eilen perjantaina. ENCEä edustava Joona “Serral” Sotala sijoittui turnauksessa jaetulle 3-4. sijalle. Turnauksen voitti etelä-korealainen Kim “Stats” Dae Yeob.

Assembly Summer 2019 -tapahtuman yhteydessä pelattuun ASUS ROG Summer 2019 -turnaukseen osallistui yhteensä 32 pelaajaa. Suomalaisedustuksesta vastasivat KOVA Esportsissa pelaava Wenlei “ZhuGeLiang” Dai sekä ENCEn Joona “Serral” Sotala.

Suomalaiset samassa lohkossa

Turnaus alkoi sen ensimmäisellä lohkovaiheella (neljä pelaajaa per lohko). ZhuGeLiang ja Serral päätyivät samaan lohkoon ja kohtasivat toisensa heti turnauksen ensimmäisessä pelissä, jolloin Serral vei voiton 2-1. Serral eteni lohkovoittajana jatkoon, mutta Wenlein matka päättyi ikävä kyllä tähän.

Toinen lohkovaihe oli Serralille yhtä helponnäköinen kuin ensimmäinen. Yhtäkään ottelua häviämättä suomalainen jatkoi jälleen lohkonsa parhaana kohti turnauksen pudotuspeliotteluita.

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa vastaan asettui kiinalaista Newbeetä edustava Li “TIME” Peinan. Ottelu oli tiukka, mutta Serral veti pidemmän korren nousemalla 1-2 tilanteesta lopulta 3-2 otteluvoittoon.

Tiukka semifinaali

Semifinaaliottelussa Serral kohtasi etelä-korealaisen Kim “Stats” Dae Yeobin. Serral voitti kaksi ensimmäistä karttaa helponnäköisesti. Yhdysvaltalaista Splyce-organisaatiota edustava Kim pani kuitenkin hyvin kampoihin ja tasoitti tilanteen voittamalla kaksi seuraavaa karttaa. Näin edettiin viimeiseen finaalipaikan ratkaisevaan karttaan.

Ratkaiseva kartta oli äärimmäisen tiukka ja se näytti jo eräässä vaiheessa menevän Serralin eduksi. Vastustaja oli kuitenkin tällä kertaa parempi. Serral jäi häviön myötä turnauksessa lopulta jaetulle 3-4. sijalle. Sijoituksestaan Serral ansaitsi 2500$ ja 200 WCS-pistettä.

Maailmalla StarCraft-menestystä niittänyt Serral pelasi nyt ensimmäistä kertaa ison kotiyleisön edessä. Vaikka finaalipaikka jäikin saamatta, ei suomalainen jättänyt ketään kylmäksi. Serral tarjosi katsojille monia tiukkoja StarCraft II -otteluita, joita suomalaiset fanit saivat jännittää Assemblyjen jokaisena päivänä.

Lähde: Liquipedia, Kuva: Janne Maljanen / Assembly Summer 2019