SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Staples Centerissä nyrkkeilyn juhlaa – Pääottelussa tasapeli
  • Toimitus

Staples Centerissä nyrkkeilyn juhlaa – Pääottelussa tasapeli

julkaistu: 02.12.2018 13:24

Suomen aikaa aamun tunneilla käytiin tämän vuoden suurin nyrkkeilytapahtuma, kun Los Angelesin Staples Centerissä lyötiin miestä jopa 22 ottelijan toimesta. Illan aikana myös maan vetovoima näytteli suurta osaa, sillä illan mittaan nähtiin myös näyttäviä tyrmäyksiä.

Tyrmäystalkoot aloitettiin jo illan kolmannessa ottelussa, kun Robert Guerrero napautti vastustajansa Adam Maten tutkimaan maan pintaa ja samalla nappasi tilillensä uransa 19 tyrmäyksensä. Illan kuudennessa ottelussa oli ensimmäisen kerran vyö keskellä nuorattua neliöö, kun Joe Joyce kohtasi Joe Hanksin ja panoksena oli WBA-liiton Continental vyö.

Ottelu ei ihan liian kauan kuitenkaan kerennyt kestämään, sillä ennakkosuosikki Joyce kopsautti vastustajansa heti ensimmäisessä erässä tutkimaan kehänpintaa ja ottelu loppui oikeastaan jo ennen alkamista. Myös heti seuraavassa ottelussa nähtiin tyrmäys, kun raskaansarjan veteraani Luis Ortiz voitti vastustajansa kehätuomarin keskeytyksellä.

Seuraavassa ottelussa olikin aika taas mestaruusottelun ja tällä kertaa kehän keskustaan raahattiin WBC-liiton Intercontinental vyö. Ottelun jälkeen vyön kanssa kehästä poistui otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Isaac Lowe nukutettua vastustajansa Lucas Baezin.

Maailmanmestaruusottelut alkoivat yllätyksellä

Illan ainoa jonkinasteinen yllätys nähtiin heti ensimmäisessä maailmanmestaruusottelussa, kun korsisarjan IBF-liiton ottelu päättyi Carlos Liconan voittoon hajaäänituomiolla. Ottelun lähtökohdat olivat hyvin tasaiset, mutta ennakkoon uransa ensimmäisen tappionsa kokenut Mark Barriga oli asiantuntijoiden lievä suosikki.

Toisessa maailmanmestaruusottelussa vastakkain olivat maailman paras ylemmän välisarjan ottelija Jarrett Hurd, joka kantoi otteluun panokseksi kolmen liiton mestaruusvyöt ja järjesti kehään myös tapansa mukaan kokolailla näyttävän shown. Tämän yhdenmiehen näytöksen päätteeksi haastaja Jason Welborn olikin pitkällään lattijalla ja mestari jatkoi matkaansa kohti uusia haasteita.

Wilder ja Fury ottelusta mahtava spektaakkeli

Illan pääottelussa nähtiinkin sitten kahden soturin taisto, kun Deontay Wilder kohtasi Tyson Furyn. Kauan odotettu huippuottelu alkoi jopa hieman odotetustikkin Furyn komennossa, vaikka ensimmäinen erä menikin selkeästi puolustavalle mestarille. Seuraavat neljä erää oli kuitenkin selkeästi Furyn omaisuutta. Fury pystyikin viemään ottelua komennossaan yllättävän pitkään ja esitteli näyttävi tuuletuksiakin erien lopuissa ja välillä kesken otteluakin.

Vasta kahdeksannessa erässä alettiin näkemään hallitsevalta mestarilta enemmän aloitteita vähän jo pakonkin sanelemana. Yhdeksännessä erässä ottelun kehätuomari Jack Reiss olikin pakoitettu laskemaan ensimmäisen kerran lukua ja luvun laskun kohteena oli Fury, joka ennen tätä näytti jo olevan matkalla kohti ottelun voittoa.

Vielä ennen viimeistä erää ottelun kuva oli se, että hallitseva mestari tarvitsisi väkisin erävoiton viimeisestä erästä ja se nähtiin myös kehässä. Fury oli jo tässä vaiheessa selkeästi kaksikosta väsyneempi, mutta pystyi pitämään hyvin oman pakettinsa kasassa viimeiseen erään saalla. Viimeisessä erässä kuitenkin Wilder pommitti vastustajansa suojauksen aivan palasiksi ja täräytti kertaalleen Furyn tutkimaan lattiaakin.

Tässä vaiheessa ottelu näytti jo keskeytyvän, mutta Fury nousi ylös ennen luvunlaskun loppua ja kokenut kehätuomari näytti ammattitaitonsa antaessaan ottelun jatkua. Ottelun loputtua varmasti kukaan ei osannut veikata ottelun lopputulosta. Fury oli selkeästi vienyt 12 erästä suunnilleen seitsemän, mutta toisaalta hänelle oli laskettu kahdesti lukua, joten kaikki oli avoinna.

Tuomareiden ääniä laskettiinkin niin pitkään, että oli selvää ottelun olevan erittäin tiukka. Kun ottelun lopputulosta julistettaessa kehätuomari Reiss nosti molempien ottelijoiden kädet ilmaan tuntui ratkaisu ihan oikealta. Myös molemmat nyrkkeilijät näyttivät olevan tyytyväisiä lopputulokseen, vaikka molemmat kertoivatkin kehähaastatteluissa olevansa ottelun todellisia voittajia.

Uusintaottelusta kysyttäessä kertoi mestarina jatkava Wilder jälleen saman asian, mikä on miehen suusta kuultu jo moneen kertaan. Amerikkalainen ottelee sielä, mistä hän saa kaikista suurimman korvauksen. Fury taas puolestaan kertoi olevansa kiinnostunut uusintaottelusta, mutta samalla huuteli jo Antony Joshuan nimeä myös ja oli valmis haastamaan kolmen liiton mestarin seuraavaksi vastustajakseen.

(Kuva: BT Sport)