SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
St.Louis Blues – Colorado Avalanche: Palauttaako Colorado nuottipaidat takaisin tasolleen?
  • Johannes
    Romu

St.Louis Blues – Colorado Avalanche: Palauttaako Colorado nuottipaidat takaisin tasolleen?

julkaistu: 14.12.2018 17:29

Läntisessä konferenssissa ja Keskisessä divisioonassa toisistaan mittaa ottavat St.Louis Blues ja Colorado Avalanche. Estradina illan näytökselle toimii nuottipaitojen kotiluola Enterprise Center.

Kotijoukkue St.Louis Bluesin ympärillä on menneellä viikolla pyörinyt huhuja. Joukkueen johtoporras on valmis aloittamaan uudelleenrakennusvaiheen, joka tarkoittaa sitä, että jokainen pelaaja on kaupan, myös Vladimir Tarasenko. Syynä kyseiselle skenaariolle on vihkoon mennyt alkukausi valmentajan vaihdoksineen. Blues on eittämättä ollut kauden alisuorittaja, jos katsoo nimilistaa. Joukkue löytyy läntisestä konferenssista kolmanneksi viimeisenä ja Keskisessä divisioonassa joukkue on toiseksi viimeinen, 26 pisteellä.

Blues onnistui kuitenkin vaikeuksista ja huhuista huolimatta voittamaan edellisessä ottelussa Floridan kotiaskissaan maalein 4-3. Tosin Florida ei ole tällä hetkellä mikään mittari, kun katsoo joukkueen suorittamista.

Nuottipaitojen vahvuudesta poissa ovat puolustajat Carl Gunnarsson, Alex Pietrangelo, Joel Edmundson sekä hyökkääjä Robby Fabbri.

Maalissa aloittanee Jake Allen (89.89/3.11).

Vierasjoukkue Colorado Avalanche saapuu Enterprise Centeriin kahden ottelun tappioputkessa. Coloradolla on edessään B2B -ottelut, kun joukkue kohtaa huomenna kotiaskissaan Dallas Starsin. Tappioista huolimatta, jotka joukkue kärsi niin Edmontonille kuin Tampalle, on Colorado läntisen konferenssin neljäs ja Keskisen divisioonan kolmas, 39 pisteellä.

Coloradon sairastuvalta löytyy Mark Barberio (puolustaja) sekä Vladislav Kamenev (hyökkääjä). Hyökkääjä Alexander Kerfootin pelaaminen on myös epävarmaa ja pelikunto selvinnee lähempänä ottelua. Maalissa aloittaa kakkosmolari Philipp Grubauer (90.03/3.16).

Joukkueet kohtaavat nyt toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäisen ottelun Pepsi centerissä voitti Blues jatkoajan jälkeen maalein 2-3ja. Colorado lähtee otteluun kaikesta huolimatta pienoisena ennakkosuosikkina, eikä Bluesin Florida -voitosta kannata vetää suuria johtopäätöksiä.

Colorado on myös äärimmäisen kova vierasjoukkue. Joukkue on voittanut viidestä viimeisestä vieraspelistään kolme ja kymmenestä seitsemän. Blues sen sijaan on sukeltanut kotiaskissaan kolmesti viidestä viimeisestä pelistään.

Hyvän ja huonon joukkueen ero on siinä, että pitkässä juoksussa hyvä joukkue suorittaa illasta toiseen tasaisesti, kun huono joukkue sukeltaa hyvän suorituksen jälkeen takaisin oikealle tasolleen. Coloradon edellinen ottelu Edmontonia vastaan oli joukkueelta hyvä, vaikka joukkue tappion kärsikin. Tappiosta voi osittain syyttää maalivahti Semyon Varlamovia, joka pelasi ohipelin. Bluesin ailahtelevat otteet ja Coloradon nousujohteinen pelaaminen tappioista huolimatta, pakottaa hakemaan vierasvoittoa. Jos/kun Colorado suorittaa Edmonton -ottelun kaltaisella tasollaan tai paremmin, riittää se tänään nuottipaitoja vastaan voittoon.