SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
St.Louis Blues – Calgary Flames: Palaako nuotit tänään Enterprise centerissä?
  • Johannes
    Romu

St.Louis Blues – Calgary Flames: Palaako nuotit tänään Enterprise centerissä?

julkaistu: 16.12.2018 16:55

Läntisessä konferenssissa kohtaavat St.Louis Blues ja eilen pelannut Calgary Flames. Pelipaikkana toimii nuottipaitojen kotiluola Enterprise Center.

Kotijoukkue St.Louis Blues saapuu neljänteen peräkkäiseen kotiotteluunsa kahden ottelun voittoputkessa. Joukkueen kotipelisarja päättyy tänään ja nuottipaidat matkaavat seuraavan kerran kolmen ottelun mittaiselle Kanadan kiertueelle, kohdaten Calgaryn uudestaan kiertueensa päätöspelissä. Pari peräkkäistä voittoja ei muuta tosiasiaa, että joukkueen Playoff -juna alkaa hämärtyä horisontissa, muitten joukkueiden raapiessa myös voittoja. Blues majailee läntisen konferenssin kellariosastolla sijalla 13. Keskisessä divisioonassa joukkue on toiseksi viimeinen, 28 pisteellä.

Bluesin vahvuudesta poissa ovat edelleen puolustajat Carl Gunnarsson, Alex Pietrangelo sekä hyökkääjä Robby Fabbri. Maalissa aloittanee kaksi edellistä voittoa torjunut Jake Allen (90.07/3.11).

Vierasjoukkue Calgary Flames saapuu B2B -ottelun jälkimmäiseen osaan voitto vyöllään. Joukkue kaatoi eilen iltapäiväottelussa Minnesota Wildin maalein 1-2. Enterprise center on liekkipaitojen toinen pysäkki kolmen ottelun mittaisesta vieraskiertueesta. Joukkue kohtaa vielä ylihuomenna Dallas Starsin ennen kotiinpaluuta. Flames on tällä hetkellä kirjaimellisesti tulikuuma joukkue. Liekkipaidat ovat voittaneet viidestä viimeisestä pelistä neljä ja kahdeksasta pelistä seitsemän.

Se näkyy myös sarjataulukossa, kun joukkue on pisteen päässä läntisen konferenssin piikkipaikasta ja johtaa Tyynenmeren divisioonaa 44 pisteellä.

Joukkueen vahvuudesta puuttuvat puolustajat Michael Stone sekä Juuso Välimäki. Hyökkääjät Mikael Backlund ja Michael Frolik ovat kiertueella mukana ja saattavat pelata tänään. Maalivahti Mike Smith potee pientä vammaa, eikä mies edes pukenut eilen, joten maalissa aloittanee eilen huippupelin pelannut David Rittich (92.51/2.22).

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella Enterprise centerissä. Ensimmäisen ottelun vei Blues nimiinsä maalein 5-3. Tosin ottelu pelattiin aivan alkukaudesta, milloin Flamesin peli oli suoraan sanottuna sekaisin.

Vaikka Blues on saanut viettää aikaa kotona ja onnistunut voittamaan kaksi edellistä ottelua, on ottelun ennakkosuosikki Calgary Flames. Flames pelasi kyllä eilen, mutta joukkue on ollut kovassa iskussa myös vieraskaukalossa, eikä joukkueen peluutus ollut eilen epätasaista, joten paukkuja jäi myös Blues -otteluun.

Flames pelasi eilen ehjän pelin, vaikka ylivoima ei toiminut, teki se tarvittavat maalit ja piti alakerran tiiviinä. Blues ei ole myöskään esiintynyt edukseen ylivoimalla, eikä joukkue ole tehnyt yhtään ylivoimamaalia kolmessa pelaamassaan kotipelissä. Eli viisikkopelaaminen on tärkeässä roolissa tänään voiton kannalta, siinä Flames on tällä hetkellä parempi.

Toinen merkittävä tekijä on ottelun alkamisaika. Blues on pelannut tällä kaudella kaksi iltapäiväottelua ja hävinnyt molemmat, kotona! Kun Flames on pelannut kolme iltapäiväottelua ja voittanut kaksi edellistä ottelua vieraskentällä!