SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib ja NaVi kesälomille pettymyksen saattelemana – CS-finaalissa karu tappio
  • Perttu
    Leinonen

Aleksib ja NaVi kesälomille pettymyksen saattelemana – CS-finaalissa karu tappio

julkaistu: 16.06.2024 22:12

BLAST Premier Spring Final -turnaus huipentui tänään OVO Arena Wembleylla pelattuun finaaliin. Samalla huipentui ensimmäinen puolisko vuodesta 2024, kun pelaajat siirtyvät nyt kesätauolle.

Mestaruuden Lontoosta mukanaan vei finaalissa Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja Natus Vinceren kaatanut Spirit.  Danil “donk” Kryshkovetsin johdolla finaalin voittanut Spirit voitti ottelun varsin selvin lukemin 3-1 ja pääsi juhlimaan turnauksen voittoa.

Mestaruudesta Spirit kuittasi itselleen mehevän 200 000 dollarin suuruisen voittopotin ja paikan BLAST Premier World Final -turnaukseen.

NaVi oli kaikissa kolmessa häviämässään kartassa huomattavasti Spiritia jäljessä, eivätkä Aleksib:n johdattamat joukot päässeet kunnolla haastamaan vastustajaansa finaalin aikana.

Ottelu aloitettiin Spiritin valitsemasta Ancientista. Spirit tuli karttaan isännän ottein ja se vei avauspuoliskon peräti 10-2 lukemin pelatessaan hyökkäyspuolella.

NaVi sai omalle terroristipuoliskolleen hyvän aloituksen, mutta eromatka oli lopulta liian suuri. Avauskartta Ancient Spiritille 13-9.

Spiritin AWP-pelaaja Dmitry “sh1ro” Sokolov oli avauskartan herra 19 tapollaan ja ratingilla 1.46.

Toisena karttana pelattuun Dust2:n Natus Vincere sai jälleen heikon alun, kun Spirit ketjutti itsensä nopeaa tahtia 5-0 johtoon CT-puolella. NaVi sai vielä avauspuoliskon aikana juonen päästä kiinni ja nousi kahden kierroksen päähän 7-5 lukemiin.

NaVi nousi kertaalleen tasoihin pelatessaan itse CT-puolella 9-9 tilanteeseen, mutta Spirit oli lopulta liian vahva myös Dust2:n hiekan kyllästämässä kentässä. Loppunumerot toisesta kartasta Spiritille 13-9.

Sh1ro nakutteli toiseen karttaan 22 tappoa, kuten myös Spiritin supertähti Danil “donk” Kryshkovets.

Kolmannessa kartassa Miragessa NaVi esitteli vihdoin ja viimein heräämisen merkkejä. Virolaisen johdattama joukkue takoi CT-puolellaan Spiritin kanveesiin 10-2 numeroin ja sinetöi kartan päästyään hyökkäyspuolelle numeroihin 13-4.

NaVin Ihor “w0nderful” Zhdanov keräsi voittoisassa kartassa 19 tappoa. Joukkuetoveri Justinas “jL” Lekavicius keräsi karttaan puolestaan 14 tappoa hurjalla ADR-lukemalla 131.

Spirit ei kuitenkaan laantunut karttatappiosta vaan se sinetöi finaalin neljäntenä karttana pelatussa Nukessa.

Spirit aloitti kartan CT-puolelta. NaVin hyökkäyspuoli toimi kohtuullisesti, kun se onnistui keräämään viisi kierrosvoittoa vahvasti puolustusvoittoisessa kartassa.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, kun Spirit tyrmäsi NaVin päästyään itse hyökkäyspuolelle. Spiritin nuorukaiset Donk ja Miroslav “zont1x” Plakhotia olivat pitelemättömiä, eikä NaVi saanut kuin yhdesä kierrosvoiton puolustuksellaan.

Loppulukemat Nukesta 13-6 Spiritille.

Ottelun hahmo ja paras pelaaja oli Counter-Striken ihmelapsi 17-vuotias Donk. Nuorukainen keräsi otteluun 73 tappoa 1.30 ratingilla.

Venäläispelaaja palkittiin myös turnauksen MVP-palkinnolla.

NaVin puolelta parhaiten onnistui liettualainen jL, joka keräsi neljän kartan ottelussa 62 tappoa ratingilla 1.25. Lekavicius oli ainoa NaVin pelaajista, joka ylsi yli 1.00 ratingiin.

Kuva: Pelaajatcom Lähde: HLTV