SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sotshi Gp 2018: Nähdäänkö tallimääräyksiä ?
  • Johannes
    Romu

Sotshi Gp 2018: Nähdäänkö tallimääräyksiä ?

julkaistu: 30.09.2018 11:30

Valtteri Bottas lähtee Sotshin osakilpailuun paalupaikalta. Suomalaisässä piiskasi hopeanuolensa sellaiseen lentoon, että pahin haastaja tallikaveri Lewis Hamilton sortui yliyrittämiseen. Brittikuski otti kuitenkin eturivin toisen lähtöruudun hyvän ensimmäisen vedon turvin. Ferrari –kuljettajat lähtevät toisesta rivistä Sebastian Vettelin johdolla.

Koko kärkinelikko ajoi aika-ajon toisen osion ultrapehmeillä renkailla, mikä on viikonlopun toiseksi kovin rengasseos. Näin sankarit lähtevät kyseisellä renkaalla myös kilpailuun. Tämä skenaario puoltaa yhden pysähdyksen taktiikkaa.

Sääennusteet lupaavat kuivaa keliä, pilvisestä säästä huolimatta. Elohopea pysyy 24 asteen tuntumassa, mikä on ollut koko viikonlopun yleinen lämpötilä, eli radan lämpötilassa ei tule suuria muutoksia tapahtumaan.

Se isoin kysymys lienee saako Valtteri Bottas ajaa voitosta ? –en usko, että näin tapahtuu. Tiimi tulee aina ensimmäisenä.

Sotshissa toinen rivi ei ole mikään huono lähtöpaikka, sen osoitti Valtteri Bottas viime kaudella. Ferrarien on hyökättävä lähdössä, jos haluaa edes käytännössä taistella voitosta. Mercedes tiedostaa tilanteen ja hopeanuolet ryhmittävät ajolinjansa todennäköisesti Unkarin kaltaisella ”blokilla” peittäen Ferrarin ohitusyritykset.

On sanomattakin selvää, että Mercedes haluaa tässä vaiheessa kautta alkaa varmistamaan myös Hamiltonin henkilökohtaista mestaruutta.

Jos ensimmäinen kierros menee siististi Mercedeksen kaksoisjohdossa, on hyvin todennäköistä, että tallimääräys tulee nopeasti. Hamilton voi myös ottaa ykköspaikkansa lähdössä ja ajaa karkuun.