SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Slovakialainen verkko-operaattori esti pääsyn Twitchiin – Syynä nettipokerilähetykset
  • Niko
    Nikkilä

Slovakialainen verkko-operaattori esti pääsyn Twitchiin – Syynä nettipokerilähetykset

julkaistu: 25.06.2021 16:00

Twitchin kautta tehtävien lähetysten sisällöstä on käytyi kiivasta keskustelua jo pidemmän aikaa. Moni kyseenalaistaa, kuuluuko kaikki palvelusta tällä hetkellä löytyvä sisältö todella sinne. Yksi iso kysymysmerkki ovat olleet erilaiset uhkapelistriimit – etenkin kun muistaa Twitchin kohdeyleisön koostuvan suurissa määrin alaikäisistä.

Tällä viikolla nähtiin merkittävä peliliike asiaan liittyen, eikä se tapahtunut Twitchin toimesta. Uutissivusto Dexerto raportoi eilen slovakialaislehdistöön viitaten, että yksi maan verkko-operaattoreista (O2) oli bannannut Twitchin kokonaan. Syynä tähän olivat slovakialaisstriimaaja dDandisin tekemät pokeristriimit.

Käsky estää pääsy dDandisen striimeihin tuli Slovakian uhkapelivalvontaviranomaisilta, todennäköisesti koska tämän pokeristriimien katsottiin rikkovat uhkapelin mainostamisen vastaisia lakeja. Verkko-operaattoreiden käyttämän teknologian vuoksi yksin dDandisen kanavan blokkaaminen ei ollut mahdollista, vaan ainoastaan koko palvelun.

Sivuston blokkaus ilmoitettiin virallisesti 21.6. ja ensimmäiset käyttäjäraportit siitä saapuivat slovakialaissivusto Zivelle seuraavana päivänä. Sivuston mukaan operaattori on sittemmin avannut taas pääsyn Twitchiin, mutta tarkempaa selontekoa tapahtuneesta ei ole annettu kenenkään toimesta.

Lähde: Dexerto, Zive Kuva: Pixabay