SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
SKA Pietari – Avangard Omsk: Hurja ideahaku!
  • Toimitus

SKA Pietari – Avangard Omsk: Hurja ideahaku!

julkaistu: 28.09.2018 17:04

Pietarin Jääpalatsissa ottavat tänään yhteen Läntisen konferenssin kolmonen SKA ja Itäisen konferenssin kakkonen Avangard.

Vieraat ovat kaksi pinnaa isäntiään edellä Chernyshev divisioonan piikkipaikalla ennen Salavat Ufaa. SKA hengittää puolestaan Jokerien niskaan pari pinnaa sitä perässä Bobrov divisioonan toisella sijalla.

SKA:lle illan peli on toinen peräkkäinen kotipeli. Se kaatoi toissailtana KHL:n heikoimman jengin Sibirin 5-0. SKA vei laukaukset maalia kohti 39-13 ja olisi latonut tosissaan pelatessaan helposti aivan varmasti kaksinumeroiset lukemat.

Voitto oli SKA:lle seitsemäs peräkkäinen ja neljäs nollapeli putkeen. Sibiria vastaan torjuntavuorossa oli Magnus Hellberg parin huilipelin jälkeen. Igor Shestyorkin oli kiekkojen tiellä edellisissä kahdessa ottelussa.

SKA-luotsi Ilja Vorobyov lepuutti Sibiria vastaan ruotsalaista tehopakkiaan Patrik Hersleyta, joka on tehnyt erityisesti ylivoimissa murhaavaa jälkeä. Tänään Hersley on taatusti mukana Omskia vastaan akut ladattuina.

SKA lähtee viikonvaihteen jälkeen kolmen pelin vieraskiertueelle, missä se kohtaa Spartak Moskovan, Sotshin ja Jokerit.

Avangardille illan peli on puolestaan kolmen ottelun vieraskiertueen ensimmäinen. Se kohtaa vielä sunnuntaina ja tiistaina Dinamo Minskin ja Vitjazin, kunnes palaa kotiaskiin, missä kohtaa viikon päästä Dinamo Riikan.

Avangardilla on allaan neljä peräkkäistä voittoa. Se kaatoi viimeksi Amur Habarovskin 4-3 jatkoilla.

Amurin riisui aseista Avangardin vaarallinen Denis Zernovin johtama ykkösnyrkki, jossa maestron ohella koko hyökkäystrio pääsi maalin makuun.

Ilja Mikhejev avasi maalihanat, Zernov löi pelin tasoihin ja joukkueensa maaliruisku Sergei Shirokov niittasi voittomaalin kauden kahdeksannella osumallaan. Kolmikon viime kauden yhteenlaskettu maalimäärä oli mykistävä 56 maalia, joista laiturit latoivat 20 mieheen sentterin osuessa puolestaan 16 kertaa.

Shirokov oli viime kaudella SKA:n kantavia voimia ja saa taatusti tulisen vastaanoton niin myötä ja vastoinkäymisissäkin tänään. Rolle-sedällä on aavistus, ettei oma koira pure tänään. Sitävastoin akkujaan ladannut Hersley on parempi pelivalinta.

Tuomarit puhaltavat kuumassa ottelussa voittopuolisesti ylivoimaa isäntien eduksi, mikä lisää kotimaalien todennäköisyyttä ja samalla paljon vastuuta saava Hersley on vahvoilla.

Joukkueet ottivat viimeksi yhteen pre seasonilla elokuussa, jolloin SKA vei näillä permanenteilla pelatussa ottelussa Avangardia 4-2. Isännät takoivat silloin kolme maaleistaan erikoistilanteista.