SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Singaporen GP 2019: Tapahtumarikas kilpailu tiedossa?
 • Johannes
  Romu

Singaporen GP 2019: Tapahtumarikas kilpailu tiedossa?

julkaistu: 22.09.2019 03:31

Tarunhohtoisen Singaporen GP:n aika-ajot saatiin pakettiin ja paalupaikan vei kaikkien ennakko-odotusten jälkeen Ferrarin Charles Leclerc. Ferrarin tähtikuljettaja yllätti niin Mercedeksen, Red Bullin kuin itsensä nopeudellaan, kun kolmas peräkkäinen paalupaikka toteutui Singaporen illassa. Ennen kaikkea eturivistä lähtevä Lewis Hamilton oli aivan ihmeissään, mistä nuorukaisen vauhti yhtäkkiä löytyi, sillä kolmosruudusta lähtevä Sebastian Vettel jäi Leclercille Hamiltonin tavoin lähes 0,200 sekuntia. Toisen rivin täydensi Max Verstappen, joka jäi monacolaisesta melkein 0,600 sekuntia.

Kärkikymmenikön lähtöjärjestys

 1. Charles Leclerc, Ferrari, soft
 2. Lewis Hamilton, Mercedes, soft
 3. Sebastian Vettel, Ferrari, soft
 4. Max Verstappen, Red Bull, soft
 5. Valtteri Bottas, Mercedes, soft
 6. Alexander Albon, Red Bull, soft
 7. Carlos Sainz, McLaren, soft
 8. Nico Hulkenberg, Renault, soft
 9. Lando Norris, McLaren, soft
 10. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, vapaa rengasvalinta

Daniel Ricciardon autosta löydettiin sääntöjenvastainen energiantuotto MGU-K-yksiköstä, mikä tuottaa jarruenergiaa, ja näin aussi lähtee joukon perältä. Kimi Räikkösen tallikaveri nousee näin kärkikymmenikköön ja Jäämies itse lähtee Ricciardon sekä Sergio Pérezin (vaihdelaatikko) rangaistuksien ansiosta ruudusta 12.

Marina Bayn kaduilla on todella haastava ohittaa ja rengaskuluma ja taktiikka nousevat kilpailun kannalta oleelliseen asemaan. Singaporessa on ajettu tapahtumarikkaita kilpailuja, joissa turva-auto on lähes aina osana kilpailua – tähän tallien on osattava reagoida.

Mercedes on siinä mielessä tukalassa tilanteessa, että kummallakaan kuskilla ei ole tuoretta settiä viikonlopun keskikovaa rengasseosta, kun taas koko muulta kärkikymmeniköltä kyseinen seos löytyy. Toki turva-auto ja sen tuomat tapahtumat vesittävät rengastaktiikan, eli taktiikkapuolella on luvassa melkoinen lottoarvonta – jos ennusmerkit yhtään pitävät paikkansa.

Keinovalaistuksessa ajettava Singaporen GP läpiviedään selkeässä ja kuumassa säässä elohopean noustessa vielä illalla 29 asteen korville.

Kuinka moni kestää kauden kovimman rääkin?

Singaporen GP on kauden kovin rääkki kuskeille niin henkisesti kuin fyysisesti. Kilpailussa ajetaan 61 kierrosta ja kilpailuaika hipoo kahden tunnin aikaikkunaa. Kuljettajat menettävät kilpailun aikana 3-4 kiloa painoa, mikä laittaa kokeneemmankin kuljettajan todella koville – keltanokista puhumattakaan.

Marina Bayn vaativalla katuradalla ei ole varaa yhteenkään virheeseen tai muuten löydät itsesi seinästä. Kuljettajien lisäksi koville joutuvat myös autot ja niiden tekniikka. Trooppinen, kuuma ja kostea sää, vaativa rata, pitkä ja raskas kilpailu ovat elementtejä, jotka heikentävät maalin sijoittuneiden kuljettajien määrää oleellisesti -joten vetokohde haetaan sitä kautta.