SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Singaporen aika-ajot: Räikkönen metsästää taas paalupaikkaa
  • Johannes
    Romu

Singaporen aika-ajot: Räikkönen metsästää taas paalupaikkaa

julkaistu: 16.09.2018 14:36

Ensi kaudella Sauberille kahden vuoden sopimuksella siirtyvä Kimi ”jäämies” Räikkönen aloitti perjantaipäivän vakuuttavasti. Monzassa F1 –historian nopeimman kierroksen kellottanut Räikkönen oli perjantaipäivän ensimmäisessä sessiossa neljänneksi nopein, mutta päivän toisessa sessiossa alkoi sektorit osua kohdilleen. Räikkönen kellotti toisen session nopeimman ajan ja oli perjantaipäivän nopein kuski.

Perjantai on aina perjantai, mutta Singaporen kaltaisella radalla vauhti kannattaa ottaa vakavasti. Räikkösellä on allaan vielä seitsemän gp:n verran varikon paras auto, mikä toimii poikeuksellisesti jokaisella radalla.

Singaporen Marina Bayn kadut vaativat kuljettajalta todella paljon. Betoniseinillä ympäröity rata, ei anna ainuttakaan virhettä anteeksi. Sen sai perjantaina kokea tuleva Ferrari –pilotti Charles Leclerc sekä viime kauden paalupaikkamies Sebastian Vettel. Molemmat pilasivat omat sessionsa ajovirheisiin.

Mercedeksen ongelmat tulevat parhaiten esiin aika-ajon viimeisessä osiossa, missä renkaiden optimilämpötilan löytäminen hyperpehmeän rengasseoksen kanssa on yltynyt ylitsepääsemättömäksi ongelmaksi. Hopeanuolet ottavat tukkaan myös mutkien ulostulossa, missä ratkaisevassa asemassa on hyvä vetopito.

Räikkönen löysi toisessa sessiossa todella nopeasti autoon hyvän balanssin, mikä on tärkeä asia, kun aletaan kellottamaan aika-ajovetoja. Red Bull –kuljettajat tuovat myös oman soppansa aika-ajoihin, mutta todellinen haastaja löytyy tallikaveri Sebastian Vettelistä. Vettel on sortunut turhan usein virheisiin tällä kaudella, ja mestaruustaistelun paineet kasvavat koko ajan. Sebastian Vettel on ennakkosuosikki aika-ajoihin, mutta jos Räikköselle tarjotaan tälläistä kerrointa, ei sitä voi jättää kokeilematta. Räikkönen ajaa tällä hetkellä “paineettomassa tilassa”, mikä on etulyöntiasema huomisessa aika-ajossa.

Uusimman sääennusteen mukaan aika-ajot pystytään viemään läpi kuivassa kelissä.

Huom! 3.harjoitukset ajetaan lauantaina klo 13.00, mikä saattaa muuttaa kertoimia.