SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Siirtääkö Valve miljoonien e-urheiluturnaukset Uuteen-Seelantiin?  – Gabe Newell pitää todennäköisenä
  • Niko
    Nikkilä

Siirtääkö Valve miljoonien e-urheiluturnaukset Uuteen-Seelantiin? – Gabe Newell pitää todennäköisenä

julkaistu: 23.01.2021 11:11

Maailmanlaajuinen koronaviruspandemia on laittanut monet e-urheilualan toimijat ahtaalle. Etenkin LAN-tapahtumia on ollut lähestulkoon mahdotonta pitää, millä on ollut dramaattinen vaikutus eri turnausjärjestäjien toimintaan. Yksi näistä toimijoista on pelinkehittäjä ja -julkaisija Valve, Dota 2 ja Counter Strike: Global Offensive -peliensä osalta.

Valven toimitusjohtaja Gabe Newell ilmaisikin tällä viikolla kiinnostuksensa turnausten järjestämisestä Uudessa-Seelannissa. Maan on tehokkaiden koronavirusvastatoimiensa vuoksi onnistunut palata kutakuinkin normaaliin päiväjärjestykseen, ja Newell itse on asunut siellä viime vuoden alusta lähtien.

“Se on todennäköinen mahdollisuus, joka muuttuu todennäköisemmäksi koko ajan. En kykenisi arvaamaan milloin olisi turvallista järjestää fyysinen turnaus missään muualla maailmassa, mutta voin suurella itsevarmuudella sanoa, että pystyisimme järjestämään sellaisen Uudessa-Seelannissa”, Newell sanoi 1 NEWSin haastattelussa.

1 NEWSin mukaan Uudessa-Seelannissa voitaisiin järjestää ainakin Dota 2:n The International -turnaus ja CS:GOn PGL Major -turnaus. The Internationalin palkintopotti on yli 34 miljoonaa dollaria ja PGL:n 2 miljoonaa dollaria.

Molemmat turnaukset oli tarkoitus järjestää viime vuonna Ruotsin Tukholmassa, mutta maan koronavirustilanne pakotti perumaan ne. CS:GOn Major-turnaus olisi suunnitelmien mukaan määrä pitää Ruotsissa kuitenkin vuoden 2021 lopulla.

Koko haastattelu, mukaan lukien Newellin kommentit Valven tulevista peleistä ja Valven VR-laitteiden tilanteesta, on luettavissa täältä.

Lähde: 1 News Kuvalähde: 1 News