SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
Shokkivoitto! “Kuollut” CS:GO-tiimi antoi maailman parhaalle selkään
  • Sauli
    Rautiainen

Shokkivoitto! “Kuollut” CS:GO-tiimi antoi maailman parhaalle selkään

julkaistu: 14.12.2021 21:33

Tänään alkoi miljoonan dollarin Blast World FinalsCS:GO-turnaus Kööpenhaminassa, jota voit seurata Pelaajatcomin Twitch-kanavalta suorana. Vuoden viimeistä turnausta – ennen CS-pelaajien kesälomia – ei ehditty pelata edes ensimmäistä ottelua ilman jättiyllätystä.

Turnaukseen kirkkaana ennakkosuosikkina lähteny maailman parhaan pelaajan Aleksandr “s1mple” Kostylievin Navi kohtasi ylemmän kaavion ensimmäisessä ottelussa yhdysvaltalaisen Liquidin.

Jenkkijoukkuetta on pidetty “kuolleena”, johtuen tulevista muutoksista kokoonpanossa. Liquidin pelaajat ovatkin haastatteluissa todenneet haluavansa saada vain loppukauden hoidetuksi pois alta.

Tämä ei kuitenkaan estänyt jättipaukkua.

Paras kolmesta -ottelusarjassa eksyneeltä näyttänyt Navi, joka on voittanut viimeiset kolme turnausta johon on osallistunut (mukaanlukien Majorit),  sai Liquidilta selkeästi selkäänsä.

Ensimmäinen kartta Overpass päättyi amerikkalaiskokoonpanolle 16–7, Dust 2 meni Naville, mutta Infernossa jenkit karkasivat nopeasti 16–4 johtoasemaan ja lopulta 16–7 voittoon, koko sarjan päättyen 2–1.

Ottelusarjan paras pelaaja oli Keith “NAF” Markovic. Kanadalainen kommentoi ottelun jälkeen suoritustaan ytimekkäästi tavoitteenaan vain etsiä Navin pelaajat ja “osua päähän”. Taktiikka vaikutti toimivan Navia vastaan, jonka voittoprosentti viimeisen kolmen kuukauden ajalta on 95%.

Häviön myötä Navi tippuu alempaan kaavioon ja on pakotettu voittamaan kaikkiaan viisi paras kolmesta -ottelusarjaa, jos haluaa päättää vuotensa mestaruuteen. Liquid puolestaan taistelee paikasta TOP3 -joukkoon joko Heroicia tai Gambitia vastaan.

Seuraava ottelu Blast World Finals -turnauksessa alkaa heti 21:30, kun Heroic ja Gambit kohtaavat. Seuraa ottelua suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Kuva: Blast Stream