SEURAA MEITÄ:
×

BLAST.tv Paris Major 2023

ETUSIVU / BLAST.tv Paris Major 2023
“Shokki” – Aleksi Virolaisen joukkue menetti CS:GO-majoreiden pudotuspelipaikan kauhella tavalla altavastaajalle
  • Toimitus

“Shokki” – Aleksi Virolaisen joukkue menetti CS:GO-majoreiden pudotuspelipaikan kauhella tavalla altavastaajalle

julkaistu: 17.05.2023 00:40

Suomalaiskapteeni Aleksi ”Aleksib” Virolaisen johtama Ninjas in Pyjamas kohtasi myöhään tiistai-iltana eurooppalaiskokoonpano Apeksin BLAST.tv Paris Major 2023 -turnauksessa. Panoksena Legends Stagen viimeisessä ottelussa oli majoreiden pudotuspelipaikka voittajalle, kotimatka häviäjälle.

Kartoiksi ”paras kolmesta” -otteluun valikoituivat Vertigo, Ancient ja Inferno.

Ensimmäisesä kartassa sarjan ennakkosuosikki NiP nousi T-puolella vahvaan 8–2 johtoasemaan. Apeks alkoi kuitenkin puuskuttamaan niskaan, ja puoliajalle tultaessa tulostaululla luki 9–6. Apeks onnistui puoltenvaihdon jälkeen tasoittamaan ottelun ja edessä oli jatkoaika, jonka päätteeksi eurooppalaisjoukkue oli vahvempi 19–17 vieden NiPin karttavalinnan.

Toinen kartta Ancient jää historiaan kenties Pariisin majoreiden suurimpana “chokena” eli johtoaseman menettämisenä kriittisellä hetkellä.

Ensin mielettömällä energialla Aleksib:n joukot etenivät 12–3 johtoasemaan CT-puolella. Ninjojen pelaajat mylvivät ja haippasivat toisiaan kokoonpanolle poikkeuksellisella tavalla, ja viimeinen kartta Inferno näytti vääjäämättömältä. Puolten vaihtuessa NiP nousi vieläpä 14–3 johtoasemaan pistoolikierroksen voiton jälkeen, kaikki näytti hyvältä.

Sitten tapahtui jotain käsittämätöntä.

Apeks piti omalla CT-puolellaan molemmat pommipaikat lukossa tavalla, joka rikkoi NiPin hengen. Varma voitto taittui paniikkiin ja lopulta täydelliseen Apeksin kontrolliin. Yhtäkkiä entisen NiP-pelaajan Tim “nawwk” Jonassonin joukkue iski kierrosvoittoa toisensa perään ja jatkoaika oli jälleen edessä tasatilanteessa 15–15

Jatkoaika ei lopulta ollut edes kovin tiukka, kun Apeks tuhosi NiPin haaveet paikasta Accor Arenan yleisön edessä momentumillaan. Kartta päättyi 19–16. Ninjoja ei auttanut edes koko kevään hienoa kehitystä tehneen nuoren Daniil “headtr1ck” Valitovin 1.47 rating ja 38 kaatoa. Kaikki oli ohitse.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Aleksib totesi tuloksen olleen epäuskottava ja suuri shokki. Pettyneet ilmeet näkyivätkin koko joukkueessa tappion ratkettua. Virolainen kiitti haastattelunsa lopuksi katsojia ja tukijoukkoa tuesta – ja lopuksi päästi ymmärretävästi kirosanankin. Vastaavaa tappiota ei toivoisi kenellekään.

Lopputuloksen ratkettua CS:GO:n viimeisillä majoreilla ei nähdä pudotuspeleissä yhtäkään suomalaista. Champions Stagen joukkueet ovat Faze, Vitality, Heroic, Into the Breach, Apeks, Monte, Liquid ja Gamerlegion.

Pelit jatkuvat torstaina ja perjantaina puolivälierillä.

Kuva: BLAST