SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Dota 2 venue
  • Juuso
    Syngelmä

Shakkiammattilainen vertasi peliä Dota2:een

julkaistu: 03.06.2021 22:00

Shakkiammattilainen Alexander Grischuk pohtii Chess24:n haastattelussa yhtäläisyyksiä oman pelinsä ja Dota2-videopelin välillä.

Aluksi hän kertoo, että yleisö ei ole suuressa roolissa shakkiotteluissa.

“Toisin kuin esimerkiksi jalkapallossa, jotka vetävät stadioneille kymmeniätuhansia ihmisiä, shakkia katsovat paikan päällä yleensä nollasta viiteen ihmistä.”

Hän kertoo ymmärtävänsä miksi näin on. Hänen mukaansa shakkia on vaikea ymmärtää. On vaikea pysyä niskanpäällä olevan pelaajan mukana, jos ei tunne eri siirtoja, asetelmia ja taktiikoita.

“Rakastan urheilua: jalkapalloa, jääkiekkoa, käsipalloa, koripalloa, tennistä ja monia muita pelejä, esimerkiksi korttipelejä. Kerran minulla oli vapaa-aikaa ja päätin katsoa Dota2:n maailmanmestaruuskisoja. Latasin valmennusvideon. Puhuin puolituntia Ian Nepomniachtchin kanssa, joka pelasi tuolloin Dotaa semi-ammattimaisesti. Avasin lähetyksen ja valitsin aloittelijaystävällisen kommentoinnin. Finaali kesti 3 tuntia, enkä ymmärtänyt sinä aikana pelistä mitään.”

“Sen sijaan tajusin millaista on katsoa shakkia. Toki tietokone näyttää sinulle kuka on voittamassa, mutta shakin seuraaminen on aidosti kiinnostavaa vain heille, joilla on tietynlainen tietämys ja taito peliä kohtaan.”

Grischukin mainitsema Nepomniachtchi on maailman neljänneksi paras shakkipelaaja. Hän pelasi aiemmin Dotaa ja voitti jopa paikallisen turnauksen Kiovassa 2011. Myöhemmin hän on kommentoinut Dota2 International -turnauksissa Venäjällä.

Lähde: TheGamer

Kuva: Valve

Tuoreimmat uutiset: