SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Shakhtar Donetsk – Lyon: Vain voittaja jatkoon
  • Toimitus

Shakhtar Donetsk – Lyon: Vain voittaja jatkoon

julkaistu: 12.12.2018 14:48

Tänään Shakhtar Donetsk saa vieraita Lyonista ottelussa, missä vain voitto kelpaa kotijoukkueelle. Tappiolla jopa paikka Eurooppa-liigassakin voi olla uhattuna. Ottelun kotietua kuitenkin hieman pienentää se, että Shakhtar ei pelaa otteluaan OSC Metalist stadionilla, vaan pelipaikkana toimii Kiovan Olympiastadion. Tänään Donetskiin on luvattu vähän vettä, räntää ja lunta, mutta sateen pitäisi loppua yhdeksään mennessä. Lämpötila on totutusti muutaman asteen pakkasella.

Tosiaan kotijoukkue on pakkovoiton edessä, jos se meinaa jatkaa taivaltaan tässä turnauksessa. Kotijoukkueen suurin maalilinko Junior Moraes on taas neljän kuivan ottelun jälkeen tehnyt kahteen edelliseen vääntöön kolme maalia ja hänen panoksensa on ottelussa hyvinkin ratkaisevassa asemassa. Tosin hänen tutkaparinsa Fernando on tänään ainoa merkittävä kotijoukkueen poissaolija. Toinen pelaaja Moraesin lisäksi jota kannattaa kotijoukkueesta seurata on nykyisin Ukrainan kansalaisuuden omistava Marlos.

Vierasjoukkue Lyonin kausi kotimaassaan on mennyt suunnilleen odotusten mukaisesti. Lyon koki viikko sitten hieman yllättävän tappion kotonaan Rennesille 0 – 2, mutta hallitsi peliä saamatta kuitenkaan palloa vastustajan verkkoon. Joka tapauksessa tästä yksittäisestä ottelusta ei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Sitä edeltävät ottelut Lilleä ja Manchester Cityä vastaan olivat joukkueelta kuitenkin erittäin laadukkaita.

Tänään Lyonin poissaololistakin näyttää kohtalaisen mukavalta. Kentältä poissa olevat Rafael, Morel ja Cornet ovat kaikki korvattavissa suunnilleen saman tasosilla pelaajilla. Nykypäivänä myöskään asteen tai kahden pakkanen ei ole eurooppalaisille pelaajille mikään suuri asia, joten mitään vaikeuksia ei ole silläkään saralla odotettavissa.

Ottelussa on kotijoukkueesta leivottu suosikki, mikä hieman ihmetyttää meikäläistä. Totuus on se, että vierasjoukkue on menestynyt paremmin tällä kaudella ja omaa paljon laajemman materiaalin, sekä myös paremman pelitavan. Kotijoukkueen suorittaminen on erittäin vahvasti kahden tai kolmen miehen varassa.Omasta mielestäni vieraiden yli kolmen kerroin tässä ottelussa on täysin järjetön.

Vierasjoukkue on tottunut päivästä toiseen tasokkaampiin vastustajiin ja vauhdikkaampiin otteluihin. Kotijoukkueen elämästä ei todellakaan tule tänään helppoa. Mikäli ottelu on pitkään tasalukemissa on kotijoukkueen pakkon nostaa hyökkäystä ja se saattaa tuoda vierasjoukkueelle tullessaan muutamia todella hyviä paikkoja vastahyökkäyksiin. Itse pidän vieraita suosikkina, mutta varaudutaan sopuisan tasapelin riskiin ja valitaan seuraava kohde.