SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Sergei Bobrovsky
  • Mika
    Valkama

Sergei Bobrovsky kesti Hurricanesin kiekkosateessa!

julkaistu: 16.03.2019 04:16

NHL-kierroksella suomalaisista pääsivät yöllä maalin makuun Dallasin Roope Hintz ja Coloradon Mikko Rantanen.

Vegasia vastaan maalanneelle Hintzille osuma oli kymmenes tällä kaudella ja jo neljäs kolmessa viime ottelussa.

Rantaselle nyytti oli puolestaan kauden miehen 16:s ylivoimaosuma, millä suomalainen sivuaa Coloradon Joe Sakicin vanhaa ennätystä viime vuosituhannelta.

 

Columbus – Carolina 3-0

Sergei Bobrovsky (10-9-0 Canesia vastaan) ja Petr Mrazek (6 peräkkäistä voittoa) olivat paljon vartijoina Columbuksen ja Carolinan kohdatessa neljättä ja viimeistä kertaa tämän kauden runkosarjassa Nationwide Arenassa.

Kaksikko oii miehittänyt kaksi viimeistä villi kortti -paikkaa idässä, kun kymmenkunta kierrosta on vielä joukkueista riippuen runkosarjaa pelaamatta.

Kolme minuuttia ehti hiekkaa valua tiimalasissa, kun Adam McQuaid pääsi lataamaan sinisen tuntumasta kauden ensimmäisen maalinsa Jackets-nutussa ja Mrazek hörppäsi lätyn Canesin verkon uumeniin. Artemi Panarin ja Cam Atkinson nappasivat syöttöpisteet avausmaaliin.

McQuaid treidattiin helmikuussa NY Rangersista, missä pelasi 36 ottelua tällä kaudella iskien niissä kaksi nyyttiä ja viisi pistettä. Carolinassa yön peli oli pakin kahdeksas.

David Savard iski viidennen maalinsa B-pisteen kaarelta pari minuuttia myöhemmin Mrazekin hanskan haroessa tyhjää. Osuma oli Savardin ensimmäinen 18:een otteluun ja Jackets johti 2-0.

Jos avauserän maalilaukaukset menivät tasan 14-14, niin toisessa erässä Canes otti täydellisen komennon ottelussa. Jacketsin kuumaakin kuumempi venäläisveskari Bobrovsky pisti hanat kiinni, eikä yksinkertaisesti suostunut päästämään lättyjä taakseen. Silmiinpistävää oli erityisesti se, ettei Bobrovsky räkinyt lättyjä Canesin hyökkääjien ulottuville.

Carolina vei laukaukset maalia kohti toisessa erässä peräti 22-2, mutta silti erässä ei nähty maaleja. Jackets blokkasi lisäksi seitsemän vieraiden laukausta Canesin yhtä vastaan.

Lehtereiltä saattoi bongata julkimoita. Jäähyväiskiertueellaan Columbuksessa huomenna esiintyvän KISSin toinen nokkahahmo, Gene Simmons bongattiin yleisöstä ja narsisti ei malttanut ottaa yleisöään tälläkään kertaa huomattuaan itsensä jumbotronilla.

Päätöserässä Jackets antoi edelleen Canesin takoa päätään seinään. Se hoiti itse mallikkaasti mm. alivoimansa ja on tappanut kaikkiaan 16 peräkkäistä Canesin ylivoimaa keskinäisissä peleissä. Kaikkiaan Jackets on onnistunut tappamaan liigassa tällä hetkellä vastustajien 31/32 viime ylivoimapeliä.

Carolina sai kiekon vielä rimaan ja pääsi heti perään yrittämään toisen kerran ylivoimaa päätöserässä, kun alle neljä minuuttia oli enää varsinaista peliaikaa jäljellä.Jacketsin Josh Anderson pääsi kuitenkin iskemään tyhjiin 3-0 -osuman, mikä oli Jackets-hyökkääjälle kauden 24:s nyytti ja kauden toinen maali alivoimalla.

Jackets laukoi kahdessa viimeisessä erässä yhteensä vain kuusi kertaa Canesin Mrazekia kohti, mutta se riitti. Bobrovsky torjui isäntien maalissa kaikkiaan 46 laukausta ja kauden kuudes nollapeli toi Jacketsille arvokkaan voiton.Jackets ja Canes ovat nyt tasapistein 83 pisteellä  idän villi kortti -paikoilla seiskana ja kasina.

 

Yön tulokset:

Columbus – Carolina 3-0

Toronto – Philadelphia 7-6

Dallas – Vegas 1-2 (D: Hintz 1+0)

Calgary – NY Rangers 5-1

Colorado – Anaheim 3-5 (C: Rantanen 1+0)

Vancouver – New Jersey 2-3 vl