SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
“Sentinels on mennyttä” – Koituvatko ilman liigapaikkaa jääneet huiput entisen menestyjän kohtaloksi?
  • Saara
    R

“Sentinels on mennyttä” – Koituvatko ilman liigapaikkaa jääneet huiput entisen menestyjän kohtaloksi?

julkaistu: 27.09.2022 10:32

Valorant-skenessä ja varsinkin Sentinels-joukkueessa rytisee.

Riot Games ilmoitti viime viikolla 30 organisaatiota, jotka on otettu osaksi kansainvälistä liigaa Amerikoista, Aasiasta ja Tyyneltämereltä sekä EMEA-alueelta.

Eräs Losissa tukikohtaansa pitävään Amerikan-liigaan hyväksytty tiimi on Sentinels. Muut kovassa seurassa ovat Pohjois-Amerikan Cloud9, 100 Thieves, Evil Geniuses ja NRG, Brasilian LOUD, FURIA ja MIBR sekä Latinalaisen Amerikan KRU Esports ja Leviatán.

Suuria nimiä jäi kuitenkin myös rannalle. OpTic Gamingin, The Guardin ja XSET:n lahjakkuudet ovat vapailla markkinoilla. Myös kohun kierteessä pyörivän G2:n pelaajat etsivät uutta onneaan. Kun Riot-kumppanit aloittavat kilpavarustelun muodostaakseen parhaat joukkueet vuodelle 2023, kukaan Sentinelsissä ei voi olettaa olevansa turvassa. Tätä mieltä on ainakin Hector “FrosT” Rosario, entinen 100 Thieves -valkku, joka jutteli aiheesta VALORANTING-ohjelmassa.

– Sentinels tulee julkaisemaan listansa. Todennäköisesti he ostavat OpTicin tai ovat ainakin jossain tarjouskilpailussa EG:n kanssa OpTicista, luulisin. Tai sitten Sentinels rakennetaan kokonaan uudelleen, alunperin Flipsid3 Tactics -organisaation perustajana tunnettu FrosT arveli.

– Sentinels on mennyttä. Vanha Sentinels on poissa. Pelaajat eivät oikeastaan enää ole Sentinelsissä. Tuo lista ei enää koskaan palaa monestakaan syystä.

FrosTista tuli 100 Thievesin päävalmentaja virallisesti viime vuoden alussa. Samana keväänä hänet kuitenkin pistettiin toimitsijan tölvimisen johdosta kilpailukieltoon VCT 2021 -turnauksen ajaksi, ja loppuvuodesta yhteistyö loppuikin kokonaan.

Sentinels taas kuului viime vuonna maailman menestyneimpiin joukkueisiin, muttei yltänyt samalle tasolle tänä vuonna. Ovi kansainvälisiin kisoihin ei auennut. Vielä Jordan “Zellsis” Montemurron (Version1-laina) ja Michael “shroud” Grzesiekin värvättyäänkään tiimin suoritus ei noussut riittävälle tasolle, jotta tie olisi vienyt Istanbulin mestaruuskisoihin.

Aktiiviselta listalta löytyvät tällä hetkellä Shahzeb “ShahZam” Khan, Michael “dapr” Gulino sekä Tyson “TenZ” Ngo. Hunter “SicK” Mims on ollut pidennetyllä virkavapaalla kesäkuusta lähtien, kun taas Eric “Kanpeki” Xu ja Jared “zombs” Gitlin kuluttavat penkkiä.

Zellsis on ilmoittanut olevansa avoin tarjouksille sen jälkeen, kun hänen oma joukkueensa ei päässyt kumppanuusliigaan. Myös shroud on kertonut, että hänellä on vielä tavoitteita Valorantin saralla.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Riot Games