SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Seiska: Mäkihyppääjä Matti Nykänen on kuollut
  • Toimitus

Seiska: Mäkihyppääjä Matti Nykänen on kuollut

julkaistu: 04.02.2019 10:40

Mäkihypyn nelinkertainen olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari Matti Nykänen on kuollut. Seiskalle Nykäsen lähipiiristä tulleen vahvistuksen mukaan Nykänen on kuollut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias.

Nykäsen ura maailman ehdottomalla huipulla alkoi vuoden -82 MM-kilpailuissa, kun mies voitti Oslossa suurmäen maailmanmestaruuden. Kultajuhlat jatkuivat Sarajevon olympialaisissa -84. Näissä kisoissa Nykänen juhli olympiakultaa.

Vuonna 1985 Nykänen oli voittamassa joukkuemäen maailmanmestaruutta ja voitti henkilökohtaisella tasolla lentomäen MM-kilpailut. Myös vuoden -87 kisat toivat tullessaan joukkuemäen maailmanmestaruuden.

Vuonna 1988 oli Calgaryn ikimuistoisten olympialaisten aika. Näissä kisoissa nykänen tyhjensi palkintopöydän nappaamalla kultaiset kaulariipukset niin suurmäestä, normaalimäestä kuin myös joukkuekilpailusta. Nykäsen viimeiseksi henkilökohtaiseksi mitalliksi aikuisten MM-tasolla jäi vuoden -89 kotikisoista saatu pronssimitali.

(Kuva: MTVuutiset)