SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Screamin veli Vitalityyn – Miksi CS:GO-joukkueet kasvattavat kokoonpanojaan kuuteen?
  • Sauli
    Rautiainen

Screamin veli Vitalityyn – Miksi CS:GO-joukkueet kasvattavat kokoonpanojaan kuuteen?

julkaistu: 14.10.2020 11:30

CS:GO ranskalaisjoukkue Vitality on tehnyt uuden pelaajahankinnan. Belgialainen Navil “Nivera” Benrlitom liittyy joukkueeseen kuudenneksi pelaajaksi kokoonpanoon, jossa pelaa mm. maailman parhaimman pelaajan tittelistä kamppaileva Mathieu “ZywOo” Herbaut.

Tutusta sukunimestä voi tulla mieleen legendaarinen Adil “ScreaM” Benrlitom. Eikä suotta, sillä Nivera on CS-yhteisössä huimasta tarkkuudestaan tunnetun Screamin pikkuveli.

Nivera tekee siirron niinikään ranskalaisesta joukkueesta Hereticsistä. Siellä hän vakuutti huimalla 1.12 ratingilla, osoittaen taitoa niin kivääreillä kuin tarkkuuskivääreillä.

Nivera liittyy vahvaan joukkueeseen

Vitality on pelannut vahvaa kesää ja syksyä. Joukkue tuli IEM New York 2020 Europe turnauksessa jaetulle 3-4 sijalle, otti hopeaa ESL one Colognesta, CS_summit 6 Europesta ja Blast premier Spring 2020 finaaleista. Kuudennen pelaajan lisäys on idea, jota on tähän mennessä käyttänyt mm. tanskalainen Astralis ja suomalainen ENCE.

Miksi joukkueet kasvattavat kokoonpanojaan

Kuudennen pelaajan lisäys joukkueiden kokoonpanoihin on tullut ideana pelikentille tänä vuonna. Astraliksen tapauksessa useampi pelaaja mahdollistaa yksittäisille ammattilaisille lepoa tiukassa turnausaikataulussa. Lisäykset tulivat tarpeeseen heidän pelinsisäisen johtajansa Lukas “gla1ve” Rossanderin ja tähtipelaaja Andreas “xyp9x” Hojslethin palaessa loppuun keväällä. Molemmat ovat kuitenkin nyt palanneet.

ENCEn tapauksessa kuudes pelaaja on ennemmin paikkaaja. Sami “Xseven” Laasanen on siirtynyt jo toiseen joukkueeseen HAVUun, mutta pelaa ENCEn uuden jäsenen Elias “Jamppi” Olkkosen sijasta Valven järjestämissä turnauksissa, joihin Jampilla on toistaiseksi pelikielto. Tämä koskee muun muassa tällä viikolla alkavaa Dreamhack Open Fall -turnausta

Kuudes pelaaja voi olla hyödyllinen myös siksi, että sen avulla voidaan optimoida parhaat pelaajat kokoonpanoon tiettyjä joukkueita vastaan.

Syyt Vitalityn kuudennen pelaajan lisäykseen on todennäköisesti yhdistelmä taktikointia ja pelaajien hyvinvoinnin varmistamista. Ensimmäisen kerran Nivera nähdään Vitalityn paidassa Dreamhack Open Fall turnauksen jälkeen, lokakuun lopussa.

Kuva: Louvard Game