SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Schalke – Bayern München: Toistaako historia itseään?
  • Toimitus

Schalke – Bayern München: Toistaako historia itseään?

julkaistu: 22.09.2018 15:59

Viime kauden Bundesliigan kaksi kovinta joukkuetta kohtaavat tänään Veltins Arenalla, Gelsenkirchenissä hiukan eri asetelmista.

Nyt Schalke on valahtanut joukon jumboksi, vaikka se ei todellisuudessa sarjan heikoin jengi olekaan.

Jos Schalkelle viime kaudella 11 kaappia tulittanut ykköspyssy Guido Burgstaller on ollut avauspeleissään koomassa, ei samaa voi sanoa Bayernin ja koko Bundesliigan maalikuninkuuden 29 osumallaan vieneestä Robert Lewandowskista, jonka sihti ei sen sijaan ole hyytynyt tälläkään kaudella.

Jumbo vastaan sarjakärki asetelmat ovat tavallisesti herkulliset asetelmat. Bundesliigassa tosin baijerilaisten ylivoima kaudesta toiseen alkaa olemaan jo yhtä kuvottavaa kuin Klubin vastaava Härmässä.

Valitettavasti Schalke ei saa edes tasoitusta tänään FC Bayernin eurokiireiden takia. Isännät olivat viikolla nimittäin itsekin tulessa Mestarien Liigassa vieraidensa tavoin.

Vaikka Domenico Tadescon suojatit ovatkin aloittaneet kotoisen liigan kolmella tappiolla sen startti UCL:ssa tällä samalla stadionilla sujui varsin kelvollisesti.

Breel Embolon maali ei riittänyt kuitenkaan voittoon asti, sillä Porton Otavio onnistui tasoittamaan pilkulta loppunumeroiksi 1-1.

Porto oli viedä tosin voitonkin mennessään Portugaliin. Schalken sankariksi kohosi kuitenkin sen veskari Ralf Fahrmann, joka torjui Alex Nicolao Tellesin ampuman pilkun aiemmin.

Bundesliigassa Schalken pelaajilla on ollut vaikeuksia pysyä täyttä aikaa kentällä. Kolmessa pelissä joukkueen pelaajista serbipakki Matija Nastasic sekä ukrainalainen Evgen Konoplyanka ovat katselleet punaista epäkelpon taklauksen seurauksena.

Niko Kovacin komennukseen viime kauden jälkeen siirtynyt Bayern on ollut avauskierroksilla häikäisevän ylivoimainen. Kolme osumaa jokaista kolmea vastustajaa vastaan Bundesliigassa vahvan esityksen jälkeen on  tehnyt alusta asti kaikille selväksi, ettei baijerilaiset aio luovuttaa valtikkaansa muille tällä kaudella Saksanmaalla.

Seuran maalitilaston kärki ei myöskään yllätä. Kahdesti Bundesliigassa osunut Lewandowski näytti viikolla tsämppärissä myös reissupelissä Benficaa vastaan, ettei sihti ole ruostunut UCL:n puolellakaan.

Voittonyytti 2-0 vierasvoittoon päättyneessä pelissä puhuu armotonta kieltään, ettei polakin sihti ole heikentynyt kansainvälisillä kentälläkään, vaikka mies ilman osumaa MM-kisoissa kesällä jäikin.

Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset vei Bayern yhteismaalein 5-1. Lewandowski osui tuolloin kahdesti.

Leverkusenia vastaan Lukas Hradeckyn selän taakse pallon toimittanut Corentin Tolisso on tänään Bayernilta sivussa loukkaantumisen takia, kuten oli Benficaakin vastaan. Maanmiehensä Kingsley Coman on myös yhä lasaretissa.

Päivän vihjeeseen poimin Lewandowskin maalin yhdistettynä Bayernin voiton kanssa. Polakki on osunut kuudessa peräkkäisessä keskinäisessä pelissä Schalkea vastaan, joissa on osunut verkon perukoille peräti kahdeksan kertaa.