SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
SB Welhot-Indians: Taistelu pudotuspeleistä
  • Niko
    Mikkonen

SB Welhot-Indians: Taistelu pudotuspeleistä

julkaistu: 27.01.2019 11:54

Kuopiossa pelataan isoista pisteistä, kun Indians saapuu Welhojen vieraaksi Kuopiohalliin.

Indians pyrkii käytännössä varmistamaan pudotuspelipaikkansa, sillä kolmen pisteen voitolla eroa takana oleviin olisi jo kahdeksan pistettä. Heimon viimeisten pelien vastustajat ovat laadukkaita ja ainoastaan Steelersiä vastaan voidaan heille laskea pisteitä.

Welhot elättelevät puolestaan unelmaa pudotuspeleistä. Voitolla viivaan olisi vaivaiset kaksi pistettä. Realistisesti on mahdollista odottaa voittoja myös OLS:sta ja Steelersistä, jolloin Indians jäisi pisteissä todennäköisesti taakse.

Taikureilla on lepoetu, sillä he ovat edellisen kerran pelanneet keskiviikkona kotonaan. Indians puolestaan pelasi eilen Porissa hakien kolme pistettä matkaansa. Bussissa istuminen välillä Espoo-Pori-Kuopio on raskasta, mutta sille ei saa antaa liikaa painoarvoa.

Viimeaikaisissa peleissä kuapiolaisilta taikureilta on nähty niin kutsuttua aetoa taekuutta, kun voitot ovat irronneet Happeesta viiden ja Kooveesta neljän maalin takamatkalta. Joukkueen itseluottamus on varmasti tapissa.

Harvoin tulee nostettua esille valmentajan merkitystä joukkueelle, mutta Janne Kainulaisen menestys rajallisella materiaalilla on kovaa tasoa. Voittamisen kulttuuri on oma asiansa ja Kainulainen kykenee luomaan sellaisen. Ensimmäisellä kaudella aikuisten pääsarjajoukkueen päävalmentajana seurasi nousu liigaan. Ja joulukuussa Kainu oli osa valmennustiimiä, joka johdatti Australian maajoukkueen koko Aasian ja Oseanian parhaaseen sijoitukseen koskaan.

Indiansin kärkiyksilöt ovat laadukkaampia kuin kotijoukkueella. Erinomaisena esimerkkinä toimii nuori Aaro Astala, joka pelaa ensi viikonloppuna maajoukkueen mukana.

Huomionarvoista on se, että Welhojen otteluista vain 4/16 (25%) on päättynyt yli maalin tappioon tällä kaudella, kun jätetään huomiotta ottelut top2 joukkueita vastaan. Vastaavasti Heimon peleistä samalla otannalla “vain” 6/17 on päättynyt alle 1,5 maalin erolla.

Joukkueiden yhteinen historia ei ole erityisen pitkä, mutta ottelut ovat olleet tiukkoja (3-4, 8-6, 8-7rl) ja taikurit ovat näistä voittaneet kaksi.

Welhojen itseluottamuksen, Indiansin korkeamman kuorman ja tilastojen perusteella tänäänkin nähdään tiukka ottelu ja voittajaan ei suuremmin tee mieli ottaa kantaa. Welhojen tasoitukselle saa kuitenkin hieman yllättäen pelattavaa kerrointa.