SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Salpausselällä aloitetaan sprinteillä
  • Toimitus

Salpausselällä aloitetaan sprinteillä

julkaistu: 09.02.2019 09:38

Perinteiset Salpausselän kisat alkoivat eilen mäkihypyn ja yhdistetyn osalta jo karsintakilpailuilla, mutta maailmancupin pisteitä aletaan jakamaan tänään. Ensimmäisenä lajina pisteet jaetaan maastohiihdossa, kun sprinttihiihtäjät saavat näytönpaikkansa.

Meidän tämän päivän vihjeemme tulee miesten sprinttikilpailuun. Lahdessa tänään sää on kokolailla vaativa ja vaikka paikalliset latupartiot hoitavat hommansa joka vuosi erittäin hyvin, niin latu tulee silti varmasti pehmeämään ja se suosii käytännössä kaikista eniten norjalaista miesrakettia nimeltään Johannes Høsflot Klæbo.

Klæbon hiihtotyyli on hivenen muista poikkeava ja tarvittaessa mies vaikka juoksee sukset jalassa. Totuus on myös se, että pahimmat kilpailijat taitavat myös tänään tulla Norjasta. Joukkueen huoltotiimi on tunnetusti kiertueen suurin ja useasti myöskin taitavin.

Klæbon pahimmat kilpakumppanit Skar ja Brandstal tarvitsisivat kipeästi luistoa jalkojensa alle ja tänään sitä ei ole kyllä tarjolla. Kun alkukilpailuissa reitin luistelee ensin 30 miestä ja sen jälkeen siinä vedellään semifinaalit, niin finaalejen loppusuoralla olosuhteet tulevat auttamaan selkeästi juurikin Klæboa.

Vaikka kerroin on kokolailla onneton, on se silti näissä olosuhteissa varsin pelattava, sillä Klæbo voittaa tämän kilpailun jopa kerran kahdesta.