SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Salavat Ufa – Jokerit: Starttaako narrien vieraskiertue mollivoittoisesti?
  • Toimitus

Salavat Ufa – Jokerit: Starttaako narrien vieraskiertue mollivoittoisesti?

julkaistu: 02.12.2019 02:02

KHL:n Itäisen konferenssin nelonen Salavat Ufa kohtaa Jokerit, joka löytyy tällä hetkellä Läntisen konferenssin kahdeksannelta sijalta.

Jokerit starttaa Ufasta kolmen ottelun vieraskiertueen, missä narrit kohtaavat viiden päivän aikana lisäksi Barysin Nur-Sultanissa sekä Sibirin Novosibirskissä.

Jokereiden neljän ottelun kotisarja päättyi juuri Sibiriä vastaan koettuun 1-4 tappioon Hartwall Arenassa viime perjantaina. Näin Sibir sai kahdeksan ottelun tappioputkensa poikki.

Kolme ylivoimauunia iskeneen Sibirin sankareita olivat 36/37 laukausta torjunut Harri Säteri sekä Mikael Ruohomaa (2+1) ja Juuso Puustinen (1+1). Sen lisäksi puolustuksen ykkösnimi Jyrki Jokipakka luuti tyylikkäästi vieraiden takalinjoilla.

Jokerit on ailahdellut tällä kaudella melkoisesti. Se on onnistunut voittamaan liigan kärkijoukkueista mm. TsSKAn ja Dynamo Moskovan, mutta vastaavasti sekoillut Amurin ja Dinamo Minskin kaltaisia tusinaniiloja vastaan.

Vaikka narrien sairastupa on ollut kovassa käytössä tälläkin kaudella, ei kaikkea konttaamista voi laittaa tietenkään senkään piikkiin.

Loukkaantumisista puheenollen, Jokerit sai jobin postia Sibir-pelin jälkeen, kun selvisi, että narripakki Oliver Lauridsenin kausi on jo nyt paketissa leikkaushoitoa vaatineen vamman takia, mikä pitää juutin sivussa puolisen vuotta. K-Vantaasta mukaan vieraskiertueelle lähti seiskapakiksi Roope Reini. Lauridsenin ohella Nicklas Jensen on myös yhä sivussa.

Nikolai Tsulyginin komentama Salavat Ufa jäi Jokereiden jalkoihin Hartwall Arenassa 3-2 rankkareilla lokakuussa.

Salavatin tehoruisku on Jokereissakin viisi kautta sitten pelannut ruotsalaissentteri Linus Omark. KHL:n pistepörssin kolmonen on latonut 33 ottelussa seitsemän reppua ja 30 pistettä.

Salavatin toiseksi kovin tehomies on joukkueensa maalikuningas Nikita Soshnikov, joka on ampunut 34 pelissä 18 uunia ja 27 pinnaa.

Nikita Soshnikov tekee maalin (sis. jatkoajan) @2.75 Betsson

» pelaa kohdetta betssonilla

Salavatin suomalaispelaajista viime kauden narrien ykköspisterohmu Sakari Manninen on saalistanut 19 (5+14) ja Teemu Hartikainen 17 (9+8) pistettä sekä kolme nollapeliä torjunut Juha Metsola on ottanut koppeja maalissa tasan kahden osuman keskiarvolla torjuntaprosentin näyttäessä 93.30%

Kolme peräkkäistä tappiota ottanut Salavat Ufa palannee tänään takaisin voittokantaan Jokereiden kustannuksella.