SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Saksan Gp 2019 aika-ajot: Albon vs Kvyat
  • Johannes
    Romu

Saksan Gp 2019 aika-ajot: Albon vs Kvyat

julkaistu: 27.07.2019 12:08

Saksan kisaviikonloppuna valitsee kohtalaisen epävakainen ja lämmin sää, jota jo ensimmäisessä vihjeessä käsittelimme.

Hockenheimring on vielä niitä harvoja vanhan liiton ratoja, joissa kuljettajien ajotaidolla ja kokemuksella on merkitystä. Varsinkin kolmossektori, jossa rata kapenee huomattavasti, kysytään kuljettajan ajotaitoa tai muuten löytää itsensä soralta, kuten Pierre Gasly perjantaipäivän harjoituksissa. Kolmossektorissa pystyy niin repimään eroa kuin ottamaan kiinni menetettyä aikaa, jos muut sektorit eivät ole menneet aivan putkeen.

Kvyat vastaan Albon?

Katseet kiinnittyvät Toro Rosso -kuljettajien välienselvittelyyn, missä kohtaavat kokeneempi kuljettaja Daniil Kvyat ja tulokaskuljettaja Alexander Albon. Kvyat ajaa viidettä kautta F1 -sarjassa, johon mahtuu niin pettymyksiä, onnistumisia kuin potkutkin. Viime kaudella venäläiskuljettaja toimi Ferrarin testikuljettajana, kunnes palasi kaudelle 2019 tuttuun ympäristöön.

Albon ajaa ensimmäistä kauttaan F1 -sarjassa ja on ollut todellinen piristysruiske. Nuorukainen on kerännyt seitsemän MM-pistettä kymmenen kisan aikana, jota voidaan pitää ihan kelpo suorituksena. Albonilla on kuitenkin hyvin vähän ajokokemusta Hockenheimringin radalla F1 -autolla. Viimeksi Albon on kisannut Hockenheimringin radalla vuonna 2016 ajaen F3 -sarjaa. Tosin Kvyat on viimeksi ajanut kilpaa Hockenheimissa samana vuonna, mutta silloin venäläisellä oli allaan F1 -auto.

Kvyatille tuleva kisaviikonloppu Hockenheimissa on kolmas F1 -sarjassa, jolloin kokemus radasta nousee ”framille”. Bookkereiden mielestä kohde on tasabookki, mutta omasta mielestä Kvyat on tästä parista pienimuotoinen suosikki. Venäläinen oli huomattavasti paremmassa vauhdissa jo perjantaipäivänä ja olosuhteiden muuttuessa aika-ajojen aikana, nousee ennen kaikkea kokemus esille.

Huom: 3. harjoitukset alkavat klo: 13:00 (kertoimet voivat muuttua).