SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Saipa – TPS: Vierailla loukkaantumishuolia
  • Toimitus

Saipa – TPS: Vierailla loukkaantumishuolia

julkaistu: 18.12.2018 15:20

Saipa koki viime perjantaina suurimman kotitappionsa koko kaudella, kun Pelicans poistui 2-7 voitolla Lappeenrannasta. Pari ottelua hyvin torjunut Niclas Westerholm ei ollut lähelläkään tasoaan. Nyt vieraaksi saapuu TPS, jolla on suuria loukkaantumishuolia.

Edellisten loukkaantumisten lisäksi Oula Palve ja Rasmus Tirronen loukkaantuivat EHT-kiertueella. TPS otti perjantaina vajaalla nipulla 4-5 voiton HPK:sta, mutta hämeenlinnalaisia vaivasi ikävä vatsatauti ottelun alla. Nyt vastassa on Liigan toiseksi paras kotijoukkue ja helppoa ei turkulaisilla tänään tule olemaan.

TPS on tällä kaudella onnistunut vahvasti vieraissa. Sillä oli kuitenkin peräti neljän ottelun tappioputki vieraskentillä ennen perjantain onnistumista. Saipa vastaavasti on hävinnyt vain kolme ottelua kotikentällään ja näistä kaksi virallisella peliajalla.

TPS-maalilla aloittaa Henrik Haukeland, joka ei todellakaan ole ollut vaaditulla tasolla edellisissä otteluissa. Mies on päästänyt joulukuun neljässä startissa peräti 14 maalia ja hänen torjuntaprosenttinsa on vaatimaton 86%. TPS tarvitsisi nyt Tirrosta, mutta se ei ole mahdollista.

Saipa-maalilla vastuun ottaa Frans Tuohimaa. Tuohimaa on pelannut todella ailahtelevasti, mutta neljässä edellisessä kotistartissa mies on saanut kaivaa kiekon takaansa vain seitsemästi. Vieraissa ei sitten olekkaan hommat ihan onnistuneet.

TPS pystyy tässä ottelussa haastamaan, mutta Palveen ja Ilari Filppulan tasoiset poissaolot eivät vieraille hyvä lupaa. Kotijoukkueen kerroin on tänään turhan suuri, jotta sen voisi ohittaa. Varsinkin, kun Saipa on pelannut tällä kaudella viime perjantaita lukuunottamatta niin hyvin kotona.