SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Saipa – Sport: Kotijoukkueen kertoimet nousussa?
  • Toimitus

Saipa – Sport: Kotijoukkueen kertoimet nousussa?

julkaistu: 29.11.2018 13:13

Tähän otteluun voimme vedellä hyvin samoilla viivoilla, kuin tiistain otteluun. Ottelun perusfakta on se, että Saipa on Liigan paras kotijoukkue. Sport on Liigan neljänneksi huonoin vierasjoukkue. Sport tulee kaiken lisäksi otteluun kolmen ottelun tappioputkessa. Nousevaan kotijoukkueen kertoimeen ei löydy yksinkertaisesti syytä.

Maanantaina Saipa ilmoitti, että Mikael Kuronen palaa takaisin Saipaan. Pientä ketjurulettia lukuunottamatta Saipalla on sama nippu yhtä miestä lukuunottamatta kentällä, kuin sillä oli KooKoota vastaan tiistaina. Juha Järvenpää oli yksin se syy, minkä takia Saipa ei tehnyt ensimmäiseen kahteen erään maalia. Joukkue kuitenkin tuli vieraista ohi viimeisessä erässä järkyttävän pyörityksen päätteeksi.

Sportin kolme tappiota eivät ole olleet edes Liigan kärkipään joukkueita vastaan. Joukkue hävisi kotona KooKoolle 3-4 ja viime viikonlopun vieraspyrähdyksellä Kalpa vei ensin vaasalaiset 6-3 kahville ja lopulta Jukureita vastaan tiukka vääntö päättyi 2-1 lukemiin Jukureille.

Kerrointa todennäköisesti hienoisesti nostaa se, että Sport saa takaisin askiin Brody Sutterin. 6+10 tehot iskenyt Sutter on ollut sivussa koko marraskuun. Se ei kuitenkaan muuta sitä faktaa, että Saipa ei tykkää hävitä kotonaan. Neljästä edellisestä ottelusta se on ottanut täyden 12 pisteen potin.

Saipa passittaa maalin taas Frans Tuohimaan, joka torjui KooKoota vastaan 16 kertaa ja päästi vain yhden maalin. Vastaavasti Sport-maalilla torjuu Mika Järvinen, joka on kahteen edelliseen otteluun päästänyt kuusi maalia.

Kotijoukkueen yli kahden kerroin kuulostaa suurelta, vaikka Sport saakin Sutterin takaisin laatikkoon. Tiistain ottelu KooKoota vastaan oli varsinkin viimeisessä erässä Saipalta sen tason pyörittämistä, että Järvinen saa olla tänään varuillaan. Sportin puolustus kun tiedetään tällä kaudella sekoilleen oikein urakalla. Sportille on tällä kaudella tehty 81 maalia ja se on eniten koko Liigassa.