SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Saatavuus paranee vihdoin – Mistä ostaa Playstation 5 -pelikonsoli?
  • Toimitus

Saatavuus paranee vihdoin – Mistä ostaa Playstation 5 -pelikonsoli?

julkaistu: 25.01.2023 17:06

Elektroniikkavalmistaja Sonyn Playstation 5 -konsolin saatavuus on julkaisustaan asti ollut heikko. Tuotantoketjuongelmien, kuten maailmanlaajuisen komponenttipulan, vuoksi monen pelaajan himoitsemaa laitetta ei ole ollut mahdollista ostaa ilman suhteellisen pitkää odotusaikaa. Jos kivijalkaliikkeisiin laite on ilmaantunut, on hyllyt usein ostettu nopeasti tyhjiksi, joten onneakin on pitänyt olla matkassa.

Muutos tilanteeseen on vihdoin täällä.

Tammikuun alussa Sonyn paljasti pitämässään Consumer Electronics Presentation -tiedotustilaisuudessaan, että tuotantoketjuongelmat ovat hellittäneet, ja laitteita pitäisi löytyä niin verkosta kuin kaupan hyllyltä jatkossa enemmän.

“Jokaisella, joka haluaa PS5:n, pitäisi olla paljon helpompi löytää se jälleenmyyjiltä maailmanlaajuisesti, tästä eteenpäin”, kertoi Sonyn johtaja Jim Ryan. Sony myös lisäsi, että tuotantokapasiteetin pitäisi olla huipussaan vuoteen 2024 mennessä.

Suomessa Playstation 5 -konsoleita on tilattavissa muun muassa Pelaajatcomin kumppanin, Gigantin, kautta. Gigantti tarjoaa useita erilaisia vaihtoehtoja konsolipakettiin, tutustu tarjontaan täältä.

Huolimatta tuontanto-ongelmista, vuonna 2020 julkaistu PS5 on onnistunut myymään 30 miljoonaa kappaletta. Suosittuja pelejä laitteelle ovat muun muassa God of War Ragnarok, Gran turismo 7 ja Ratchet & Clank: Rift Apart.

Kuva: Sony