SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Runescapen suunnittelija kehitti 10 vuotta uutta peliä – ilmestyy loppukesällä
  • Saara
    R

Runescapen suunnittelija kehitti 10 vuotta uutta peliä – ilmestyy loppukesällä

julkaistu: 17.03.2024 15:39

Pelisuunnittelija Andrew Gower tunnetaan parhaiten veljensä Paulin kanssa luomastaan legendaarisesta Runescapesta. Rune on jo yli kaksikymmentä vuotta porskuttanut menemään, ja viimeiset kymmenen vuotta Gower onkin pakertanut uuden projektin parissa. Tänä vuonna hän aikoo julkaista uuden MMO-pelinsä nimeltä Brighter Shores.

Uutuuden luvataan tarjoavan “rentouttavan hengähdystauon arjen keskellä”. Samalla rooli kodikkaan fantasiamaailman vartijana tarjoaa jännittäviä käänteitä, mysteereitä ja tehtäviä. Gowerin pelistudio Fen Research kertoo pyrkineensä pitämään grindaamisen minimissä.

Taianomaisessa maailmassa voi harjoittaa jos jonkinlaista tointa: kalastusta, puunhakkuuta, louhintaa kaivoksilla, alkemiaa, kokkausta, kaupankäyntiä, takomishommia sepän pajalla ja vaikka mitä muuta.

Uutuuspelin tyylistä tunnistaa Runescape-vaikutteet, mutta ruudutettu maailma ottaa mallia myös perinteisistä lauta- ja pöytäpeleistä. Peli on rakennettu Fen Researchin räätälöimällä Fenforge-moottorilla, ja kehitystyötä aiotaan jatkaa maailman laajentamiseksi. Tulossa on uniikkeja tehtäviä, uusia ammatteja ja maisemia, ja keskustarina kulkee eteenpäin. Pelin tarinaa käsikirjoittaa itse Paul Gower.

Brighter Shores tulee ilmaispeliksi Steamiin PC:llä ja Macilla pelattavaksi, mutta lisäksi on tulossa maksullinen premium-passi lisäominaisuuksien kera. Julkaisua suunnitellaan loppukesälle tai viimeistään alkusyksyyn.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Fen Research