SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
RoPS – SJK: Saako pohjalaiset tuliaisia Napapiiriltä?
  • Toimitus

RoPS – SJK: Saako pohjalaiset tuliaisia Napapiiriltä?

julkaistu: 30.09.2018 16:25

Kahtena edelliskautena RoPSille lähes lyömätön SJK saapuu tänään isäntien vieraaksi Rovaniemen Keskuskentälle.

Viime kaudella RoPS otti kuokkaansa kolmesti liigapeleissä ja kerran cupissa yhteismaalein 10-1. Toissa kaudella SJK voitti napapiiriläiset kolmesti ja kerran pelattiin tasan yhteismaalein 9-5.

Tällä kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti heinäkuussa. Ensimmäisen mittelön SJK vei kotonaan 2-1 upeiden maalien illassa. Vajaa pari viikkoa myöhemmin RoPS heitti apinan selästään kotiluolassaan Simo Roihan ainokaisella.

RoPS on kauden ylisuorittaja Hongan ohella. RoPS on sinnitellyt liigakakkosena läpi kauden ja pitääkseen tuon paikkansa se tarvitsisi kotivoiton tänään, sillä ottelun enemmän pelanneet KuPS, Honka ja Ilves läähättävät ainoastaan kahden pinnan päässä.

Tämän illan jälkeen liigaa on enää kolme kierrosta pelaamatta. RoPS kohtaa vielä TPS:n ja VPS:n vieraissa ja päättää kautensa kotonaan Ilvestä vastaan.

KuPS kohtaa vielä kotonaan Ilveksen ja TPS:n sekä piipahtaa vielä Maarianhaminassa. Honka kohtaa vieraissa SJK:n ja Interin sekä kotonaan VPS:n. Ilves kohtaa vielä jo mainittujen otteluiden lisäksi FC Lahden kotonaan.

Aleksei Eremenko Seniorin luotsaama SJK on ajautunut ahdinkoon ja vain kaksi pistettä erottaa sen liigakarsijan paikalta.

SJK on ottanut kuudesta viime pelistään vain yhden voiton ja pelannut niistä kahdesti tasan sekä ottaen kolmesti takkiinsa.

SJK:n saldo on vieläkin murheellisempi pitkällä aikavälillä. 11:stä viime pelistä on rohmuttu vain kaksi voittoa, kolme tasuria ja turpiin on tullut kuudesti.

SJK on voittanut 14:stä vieraspelistään vain TPS:n ja VPS:n, pelanneet viisi tasuria ja hävinneet seitsemän peliä. Eremenko Seniorin suojatit ovat jääneet vieraspeleissään seitsemän kertaa maaleitta.

RoPSin tappio viime kierroksella HJK:lle Töölössä oli sen ensimmäinen selkäsauna kahdeksaan otteluun. Napapiiriläiset ovat voittaneet noista peleistä viisi, pelanneet kahdesti tasan ja ainoa tappio on tullut siis mestaruutensa varmistanutta Klubia vastaan.

Rolle-setä luottaa RoPSin vahvaan apinanraivoon mitä se on viime peleissään jo pitkään esittänyt ja se osoittaa tänään epäilijöilleen, että Klubi-tappio oli väistämätön työtapaturma. Mestarit pelaavat aivan eri levelillä muihin liigaseuroihin verrattuna ja sen leveys oli suurin syy mestaruuden uusimiseen.

Luetuimmat nyt