SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Roma – Real Madrid: Tyytyykö molemmat sopuisaan tasuriin?
  • Toimitus

Roma – Real Madrid: Tyytyykö molemmat sopuisaan tasuriin?

julkaistu: 27.11.2018 14:15

Mestarien Liigan lohkovaiheen viimeistä edellisellä kierroksella kohtaavat ikuisessa kaupungissa G-lohkon kärkijoukkueet Roma ja Real Madrid Stadio Olimpicolla.

Isännät ja erityisesti heidän piiskurinsa Eusebio Di Francesco lähtevät otteluun valtavan mediamylläkän ja fanien kritiikin saattelemina.

Roma nimittäin otti lunta tupaansa kotoisessa Serie A:ssa edellisellä kierroksella Udinesen vieraana 0-1, mikä pudotti vain viisi ottelua 13:sta voittaneet roomalaiset liigassa jo seitsemänneksi 18 pinnaa Scudetton mestaruutta ties kuinka monetta kertaa puolustavan Juventuksen taakse.

Intohimoisten italialaisten kritiikki kohdistui julkisesti Di Francescon taktilliseen tietotaitoon, mikä suorastaan kyseenalaistettiin ja tämä on saanut UCL-ottelun alla niin pelaajat raivon valtaan ja osa pelaajista on puolustanut piiskuria mediassa haukkuen faninsa pyytäen heitä olemaan sekaantumatta asiaan, kun eivät mitään taktiikasta kuitenkaan ymmärrä.

Roomassa eletään siis tunteella ja voi vain kuvitella, miten tuo näkyy tänään kentällä 65.000 silmäparin raivotessa Stadio Olimpicolla. Mikäli Roma sattuisi tänään pelaamaan taas päin peetä, mitä sitten tapahtuisi?

Jos Romalla ei peli ole kulkenut kotoisessa liigassaan, Mestarien Liigassa se sen sijaan on pelannut vallan mainiosti. Bernabeulla koettua 0-3 avaustappiota lukuunottamatta roomalaiset ovat pistäneet Plzen (5-0) kerran ja CSKA Moskovan kahdesti (3-0, 2-1) halki, poikki ja pinoon.

Serie A:ssa Roman ykköspyssynä viidellä nyytillään häärinyt, vasemmassa laidassa viihtyvä Stephan El Shaarawy osui kahdesti edellisessä kotipelissä Sampdoriaa vastaan, mutta mies on ollut puolestaan tyhjä arpa tsämppärissä.

El Shaarawy on iskenyt neljä maaleistaan Stadio Olimpicolla, yksi onnistuminen on sattunut Napolin vieraana Stadio San Paololla.

Tsämppärissä Roman osumista tasan puolet (5) on mennyt Edin Dzekon piikkiin. Bosnialaiskärki on iskenyt nyyttinsä Stadio Olimpicolla Plzeniä (3) ja CSKA Moskovaa (2) vastaan.

Real Madridilla ei liioin ole kulkenut La Ligassa, missä sijoitus on tällä hetkellä kuudes viime viikonvaihteessa Eibarille koetun 0-3 vierastappion jälkeen.

Tappio oli tuoreelle Los Blancosin luotsille Santiago Solarille ensimmäinen viidessä pelissä. Santiago on piiskuroinut Realia kolmessa La Liga-, yhdessä Copa Del Rey- ja yhdessä UCL-pelissä.

Alkukauden Los Blancosia paimentnut Julen Lopetegui sai kenkää lokakuun lopussa ruman Barcelonalle (1-5) kärsityn tappion jälkeen.

Realin maalikunkku niin UCL:ssa kuin La Ligassa on ollut ranskalaishyökkääjä Karim Benzema, joka on osunut edellisessä kolmesti ja jälkimmäisessä viidesti.

La Ligassa neljästi kaapitelleen Sergio Ramosin ruuti on ollut märkää Mestarien Liigassa. Gareth Bale on osunut kolme kertaa 13 La Liga-pelissä ja kahdesti neljässä UCL-ottelussa.

Vaikka CSKA voittanee tänään kotonaan Plzenin ja omaa vielä teoreettiset saumat silloin jatkopeleihin, Roma ja Real Madrid varmistavat käytännössä jatkopaikkansa tasurilla tänään.

Sen verran isoista panoksista ja potista pelataan, että molemmat kotoisissa liigoissaan kriisissä kahlaavat joukkueet tyytynevät tuohon sopuisaan tulokseen.