SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Roma – Lazio: Tunnusteleva Derby della Capitale?
  • Toimitus

Roma – Lazio: Tunnusteleva Derby della Capitale?

julkaistu: 29.09.2018 03:06

Stadio Olimpicolla kohtaavat ikuisen kaupungin tämän kauden ensimmäisessä derbyssä, Derby della Capitalessa Roma ja Lazio.

Roma kohtaa Mestarien Liigan alkulohkon ottelussaan Plzenin jo tiistaina samaisella stadionilla. Lazio matkustaa puolestaan torstaiksi Eintracht Frankfurtin vieraaksi Eurooppa-liigan otteluun.

Europelien läheisyys ei voi olla vaikuttamatta Derby della Capitaleen, vaikka kuka tahansa päinvastaista väittäisikin.

Palautumisaikaa jää toki riittävästi, mutta ukkoja ei parsita enää kasaan ja tietty varovaisuus kummittelee taatusti takaraivossa tässä pelissä.

Eusebio Di Francescon miehistö on aloittanut kautensa Laziota vaatimattomammin, vaikka se olikin Lazio, joka otti lukua kahdessa avauspelissään viime kauden kärkikaksikolta Juventukselta ja Napolilta. Noiden pelien jälkeen Simone Inzaghin suojatit ovat sitten kulkeneetkin voitosta voittoon.

Roma on ennättänyt jäädä vieraskentillä jo Milanin ja Bolognan jalkoihin täysin ansaitusti. Stadio Olimpicolla se on lisäksi jäänyt sille epätyypillisiin tasureihin Atalantaa ja Chievoa vastaan

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahteen otteeseen. Ensimmäisen keitoksen vei Roma niukasti ja jälkimmäisessä tuijoteltiin poikkeuksellisesti kiikareita, kun viisi Derby della Capitalea kestänyt ”vuoroin vieraissa”-voittoputki katkesi Lazion voittovuorolla.

Putkea aiemmin Roma oli pelannut tappioitta seitsemän edellistä Derby della Capitalea.

Äärimmäisen vaikeasti veikattavissa oleva ottelu. Jos ottelu pelattaisiin myöhäisotteluna olisi itseoikeutetusti pelimerkki over.

Ennalta tasaisessa pelissä satsaamme paremmassa iskussa olevaan Lazioon, josta saa Rolle-sedän hämmästykseksi isompaa kerrointa, vaikka kotiedusta ei voi puhua tässä pelissä kuin nimeksi.