SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Roberto Bautista-Agut – Stefanos Tsitsipas: Tasainen vääntö luvassa
  • Toimitus

Roberto Bautista-Agut – Stefanos Tsitsipas: Tasainen vääntö luvassa

julkaistu: 21.01.2019 19:09

Australian Openin ensimmäisessä puolivälierässä nähdään todella mielenkiintoinen ottelu. Vasta 20-vuotias kreikkalainen Stefanos Tsitsipas voitti edellisellä kierroksella itse Roger Federerin setein 3-1 ja pelasti peräti 12 murtopalloa. Tämä on eniten, mitä Federeriä vastaan on pelastettu murtopalloja ilman, että Federer olisi murtanut kertaakaan.

Vastaavasti Bautista-Agut on juuri siellä, mihin me ennakossa miehen nostimme. Odotimme toki, että vastuksena olisi ollut itse Federer. Espanjalainen ei ole vielä hävinnyt otteluakaan tällä kaudella. Helpoin tie miehellä ei kuitenkaan Aussie Openissa ole ollut. Neljästä edellisestä ottelusta peräti kolmessa on pelattu viisi settiä ja tähän luotamme ensi yönäkin.

Tsitsipas on pelannut todella hyvän turnauksen ja hän on voittanut kaikki ottelunsa lukemin 3-1. Federeriä vastaan ottelussa nähtiin peräti kolme tiebreakia. Miestä on todella vaikea murtaa ja sen sai sveitsiläinenkin huomata.

Vaikka Tsitsipasilla on alla uskomaton turnaus, on näistä pelaajista Bautista parempi. Turnaus on kuitenkin ollut pitkä ja se näkyy väsymyksenä. Ottelusta tulee todella tasainen vääntö. Bautistan voittokerroin ehti päivän aikana kuitenkin pudota sen verran, ettei siitä löydy enää pelattavaa.

Meidän papereissa tämä menee viidenteen settiin. On vaikea nähdä kummankaan täysin dominoivan ottelua ja viidennelle setille saa todella mielenkiintoista kerrointa. Over-underinkin raja on 40,5 pelissä, joten bookerit odottavat ottelusta tiebreakeja tai vastaavasti viidettä settiä. Olemme samoilla linjoilla. Yli 4,5 setille saa kuitenkin merkitsevästi enemmän kerrointa, kuin yli 40,5 pelille.