SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Riot jakelee varoituksia ja sakkoja pro-pelaajille
  • Atte
    Leppänen

Riot jakelee varoituksia ja sakkoja pro-pelaajille

julkaistu: 09.10.2018 18:18

League of Legends on peli, jonka moni tuntee äärimmäisen myrkyllisestä ja vihamielisestä pelaajayhteisöstään. Mutta ei kai moista toimintaa tapahdu ammattilaistasolla? Kylläpä vain, puhutaanhan nyt LoLista.

Edes maailmanmestaruustasolla pelaajat eivät selvästi ole turvassa Leaguen ikävämmiltä puolilta ja Riot Games onkin joutunut jakelemaan varoituksia ja jopa sakkoja pelaajille. Nolointa koko tilanteessa on se, että kyse ei ole yhdestä tai kahdesta tapauksesta, vaan lista paisuu jopa kuudentoista nimen mittaiseksi. Näköjään kaikki on mahdollista MOBA-pelien uskomattomassa maailmassa, sillä sakkoja ja varoituksia on jouduttu jakelemaan muunmuassa vihamielisen kielenkäytön, häirinnän, ns “griefaamisen” ynnä muun ikävän käytöksen perusteella. Riot kommentoi rikkureita:

Rutiininomaisten tarkastusten perusteella löysimme useita tapauksia, joissa ammattipelaaja on käyttäytynyt huonosti soolopeleissään syyskuun aikana. Tarkastettuamme raportit ja chat-lokit, alla listattujen pelaajien huomattiin käyttävän hyökkäävää kieltä omia joukuetovereita tai vastustajia kohtaan. Näiltä pelaajilta ei imoitettu kovin monia pelejä, eikä kielenkäyttö ollut niin törkeää, että sakko tai banni tulisi aiheelliseksi, vaikkemme moista käytöstä pro-pelaajilta haluaisikaan odottaa. Jokainen näistä pelaajista saa virallisen varoituksen, joka tarkoittaa sitä, että tulevat rikkeet johtavat tiukempiin rangaistuksiin.

Viralliset varoitukset

1) Daniele “Jiizuke” Di Mauro, Team Vitality

2) Amadeu “Attila” Carvalho, Team Vitality

3) Minkook “Dreams” Han, Team Vitality

4) Luka “Perkz” Perkovic, G2 Esports

5) Petter “Hjarnan” Freyschuss, G2 Esports

6) Dennis “Svenskeren” Johnsen, Cloud9

7) Stanislav “Lodik” Kornelyuk, Gambit Esports

8) Zhen-Ning “Ning” Gao, Invictus Gaming

9) Uijin “Rookie” Song,  Invictus Gaming

10) Li “4LivcloveR” Zhe, Edward Gaming

11) Jaeha “Mowgly” Lee, Afreeca Freecs

12) Hyesung “Comet” Lim, Afreeca Freecs

Neljän pelaajan rikkeet kuitenkin ylittävät rajan, jolla myös sakko koetaan aiheelliseksi.

1) Danil “Diamondprox” Reshetnikov, Gambit Esports

2) Seunglok “TheShy” Kang, Invictus Gaming

3) Yeonsung “iloveoov” Choi,Afreeca Freecs

4) Jian “Uzi” Zi-Hao, RNG

Valitettavasti listalta löytyy nimekkäitäkin pelaajia ja nähtäväksi jää, riittävätkö Riotin kurinpitotoimenpiteet siistimään Leaguen pahamaineista ilmapiiriä.

Kuva: League of Legends