SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Riot Games haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä
  • Atte
    Leppänen

Riot Games haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä

julkaistu: 08.11.2018 21:46

Huippusuositun League of Legendsin kehittämisestä tunnettu pelitalo Riot Games on haastettu oikeuteen sukupuolisyrjinnästä. Haasteen heittivät Riotin  entinen työntekijä  Jessica Negron ja yrityksessä edelleen työskentelevä Melanie McCracken. Haastajien mukaan yritys ei maksa naisille samaa palkkaa kuin miehille ja naisten työuria tukahdutetaan firmassa tarkoituksenmukaisesti. Syytteessä on lisäksi myös maininta, jonka mukaan Riotilla vallitsisi muutenkin naisia syrjivä ja seksuaalisesti häiritsevä ilmapiiri. Syyttäjät vaativat kompensaatiota saamattomistaan maksuista ja kohdalleen koituneista haitoista. Syyte halutaan toteuttaa ryhmäkanteena.

Elokuussa Kotaku käsitteli Riot Gamesin seksististä ilmapiiriä haastattelemalla 28:aa nykyistä ja entistä työntekijää, joista suurin osa sanoi yrityksen ilmapiirin olevan seksistinen. Yksi näistä haastateltavista oli Jessica Negron, toinen syytteen tekijöistä. Kotakun katselmuksen mukaan Riot Gamesin niin sanottu “bro-kulttuuri” toimii naisten syrjinnän alkulähteenä, sillä firmassa on töissä noin 2500 ihmistä, joista 80% on miehiä. Kotakun mukaan myös naisten työhakemuksia firmaan hylättiin ahkerasti, sillä hakijat eivät istuneet pelitalon visioon niin kutsutuista “ydinpelaajista”. Haastatellut naiset kommentoivat myös, että Riotin kulttuuri suosii aggressiivisia miehiä, mikä on omiaan haittaamaan naisten rekrytointia ja työntekoa. Kotakun tekemän jutun jälkeen Riot julkaisi blogipostauksen, jossa pyydettiin anteeksi tapahtuneita ja luvattiin muuttaa yrityksen sisäistä kulttuuria.

Pahoitteluista huolimatta Riot edelleen työllistää työntekijöitä, joita naisten syytökset koskevat, vaikka firma onkin “puhdistanut” työntekijöistään useampia häiriköitä. Nähtäväksi jää kuinka pitkälle naisten kanne kantaa ja mitä skandaali tulee merkitsemään Riotille.

Kuva: Riot Games